Θέμα χρόνου το «κούρεμα», λέει γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο

Θέμα χρόνου το «κούρεμα», λέει γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών εκτιμά ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πρέπει να διαγραφεί έως και το μισό του δημόσιου χρέους της Ελλάδας

Θέμα χρόνου το «κούρεμα», λέει γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο
Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απλά θέμα χρόνου σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), Μαρσέλ Φράτσερ ο οποίος, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο, εκτίμησε ότι «είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί αργά ή γρήγορα μία νέα απομείωση χρέους.

Όπως εκτίμησε ο κ. Φράτσερ η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ακόμη σε θέση να εφαρμόσει πολλές σημαντικές μεταρρυθμίσεις για αυτό και μέχρι το τέλος του έτους και με την εμφάνιση του επόμενου χρηματοδοτικού κενού, το θέμα της αναδιάρθρωσης θα τεθεί επί τάπητος.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του DIW, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πρέπει να διαγραφεί έως και το μισό του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, ωστόσο, όπως εκτιμά, αυτήν τη φορά θα επιβαρυνθούν οι Γερμανοί φορολογούμενοι.

Ο κ. Φράτσερ τόνισε μάλιστα σε πρόσφατη ομιλία του στη Λέσχη Οικονομικών Συντακτών στη Φρανκφούρτη (ICFW) ότι τα επόμενα χρόνια η Γερμανία θα κληθεί να καλύψει υποχρεώσεις που ανέρχονται σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων.

Πάντως, όπως εξηγεί ο  Φράτσερ ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους παραμένει ένα θέμα «ταμπού», ειδικά για τη γερμανική κυβέρνηση και κυρίως λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές.

Κατά τον Γερμανό Οικονομολόγο το  «κούρεμα» του ελληνικού χρέους πρέπει να γίνει βαθμιαία, με επέκταση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση των επιτοκίων.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης