Μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν οι πρατηριούχοι

Επαναφορά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα 0,06 ευρώ το λίτρο ζητά η ΠΟΠΕΚ, σημειώνοντας πως η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης απέτυχε

Κατάργηση του μέτρου εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του 2011-2012, ζητά η Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων, σημειώνοντας πως με αυτό τον τρόπο και θα έρθουν έσοδα στα κρατικά ταμεία και θα μπορέσουν οι πολίτες να περάσουν έναν ζεστό χειμώνα.

Η ΠΟΠΕΚ σημειώνει ότι το μέτρο της εξίσωσης του φόρου με το ντίζελ κίνησης απέτυχε και ζητά την προσεχή χειμερινή περίοδο να μειωθεί ο ΕΦΚ από 0,33 στα 0,06 ευρώ το λίτρο, γεγονός, που όπως σημειώνει, θα προσφέρει υψηλά έσοδα στο δημόσιο, από την αύξηση των πωλήσεων, και παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα νοικοκυριά, τα σχολεία, τους άνεργους, τους ηλικιωμένους κ.λπ. να περάσουν ζεστό χειμώνα.

Αναφορικά με την πάταξη του λαθρεμπορίου, η ΠΟΠΕ ζητά να εγκατασταθούν τα συστήματα ελέγχου εισροών εκροών άμεσα σε όλα τα στάδια διακίνησης και διάθεσης καυσίμων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr