Νέο ηλεκτρονικό «δίχτυ» στο ΙΚΑ για τους ασυνεπείς εργοδότες

Στα 720 εκατ. η απόκλιση στις εισφορές στο 9μηνο

Νέες ποινές περιμένουν τους ασυνεπείς εργοδότες που δεν καταβάλουν τις εισφορές, τις οποίες έχουν ήδη υποβάλλει μέσω των μηνιαίων αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων(ΑΠΔ).

Το νέο ηλεκτρονικό "δίχτυ" ενεργοποιείται από αυτό το μήνα στο ΙΚΑ - συγκεκριμένα από τις 6 Νοεμβρίου- για τον εντοπισμό των ασυνεπών επιχειρηματιών μετά τη διαπίστωση ότι 200 χιλιάδες επιχειρήσεις εμφανίζουν αποκλίσεις μεταξύ των δηλωθέντων μέσω ΑΠΔ και καταβληθέντων ποσών που φθάνουν τα 720 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο, ποσό που ως το τέλος του έτους αναμένεται να φθάσει στο ιλιγγιώδες ποσό του 1 δισ. Ήδη, στο 9μηνο η απόκλιση φθάνει τα 720 εκατ. ευρώ.

Τα ποσά αυτά, δήλωσε ο υπ. Εργασίας, βρίσκονταν σε χειμερία νάρκη για μία 10 ετία. Όπως εκτιμά, ενόψει και της αυριανής συνάντησης με την τρόικα με τα νέα εργαλεία θα εισπραχθούν 350 εκατ. ευρώ το 2014 ενώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές η εξοικονόμηση αναμένεται να ανέλθει στα 200 εκατ. ευρώ.

«Σήμερα ξεκαθαρίζουμε ότι αυτές τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες, δεν τους θέλουμς, δεν τους έχουμε ανάγκη. Διαχωρίζουμε την ήρα από το στάρι» δήλωσε με έμφαση ο υπουργός Εργασίας.


Διαβάστε περισσότερα στο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr