H Βρετανία κερδίζει 78 δισ. στερλίνες ετησίως από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε

Η Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI) επισημαίνει ότι είναι καλύτερο για τη χώρα να παραμείνει μέλος μιας «μεταρρυθμισμένης» ΕΕ, καθώς η συμμετοχή της κοστολογείται στο 4 με 5% του ετήσιου ΑΕΠ

Εως και 78 δισ. στερλίνες κερδίζει η Βρετανία κάθε χρόνο από την ένταξη της στην Ε.Ε, όπως αναφέρει ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά λόμπι της χώρας.

Η πολιτική εχθρότητα κατά της Ε.Ε έχει αυξηθεί στη Βρετανία από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, ενώ ο πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στη διεξαγωγή ημοψηφίσματος εάν οι Συντηρητικοί κερδίσουν τις εκλογές το 2015.

Ωστόσο, η Συνομοσπονδία της Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI) δηλώνει πως η Βρετανία είναι καλύτερο να παραμείνει μέλος μιας «μεταρρυθμισμένης» ΕΕ, καθώς η συμμετοχή της χώρας κοστολογείται περίπου στο 4 με 5% του ετήσιου ΑΕΠ της Βρετανίας, ή 62 έως78 δισ. Στερλίνες, όπως μεταδίδει το CNBC.

«Θα είμαστε καλύτερα ως μέλη μιας μεταρρυθμισμένης ΕΕ παρά εάν μείνουμε εκτός, χωρίς καμία επιρροή. Κάθε χρόνο, η συμμετοχή αξίζει 3.000 στερλίνες για κάθε νοικοκυριό αυτής της χώρας», αναφέρει ο γενικός διευθυντής της CBI, John Cridland, σε έκθεση που φέρει τον τίτλο «Το παγκόσμιο μέλλον μας: το επιχειρηματικό όραμα για μια μεταρρυθμισμένη ΕΕ»


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr