Σήμα κινδύνου από τον ΟΑΕΕ: Μόνο για το 2013 διασφαλισμένη η καταβολή των συντάξεων...

Σήμα κινδύνου από τον ΟΑΕΕ: Μόνο για το 2013 διασφαλισμένη η καταβολή των συντάξεων...

Έρχεται νέο κούρεμα στις συντάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών - Στα 800 εκατ. ευρώ η «εξασφαλισμένη» κρατική χρηματοδότηση ενώ το έλλειμμα του 2014 προϋπολογίζεται στα 600 εκατ.ευρώ - Απέτυχε η ρύθμιση παλαιότερων οφειλών αφού μόνο το 8% των ασφαλισμένων που χρωστούν μπήκαν στην διαδικασία τακτοποίησης

Σήμα κινδύνου από τον ΟΑΕΕ: Μόνο για το 2013 διασφαλισμένη η καταβολή των συντάξεων...

Μόλις οι 28.500 από σύνολο 370.000 ασφαλισμένων με οφειλές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) εντάχθηκαν στην ρύθμιση – από τον περασμένο Ιούλιο εως σήμερα -  προκειμένου να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η Διοικητής του ταμείου Γεωργία Κωτίδου.

Πρόκειται για ένα πολύ χαμηλό ποσοστό της τάξης 7% με 8% για το οποίο η κυρία Κωτίδου άφησε να εννοηθεί ότι ευθύνονται οι περιοριστικοί όροι ένταξης στην ρύθμιση. Εκτίμησε, δε, ότι εάν οι όροι ήταν «χαλαρότεροι» και συνοδεύονταν από εκπτώσεις στα τέλη καθυστέρησης τότε το ποσοστό των ελευθέρων επαγγελματιών που θα ζητούσαν να ενταχθούν στην ρύθμιση θα ήταν μεγαλύτερο.
Κλείσιμο

Η κυρία Κωτίδου σημείωσε ότι από τις ρυθμίσεις το Ταμείο εισέπραξε περι τα 170 εκατ. ευρώ. Αποκάλυψε ότι το 20% των οφειλετών χρωστά περισσότερα από 20.000 ευρώ και επισήμανε ότι το 60% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που έχουν οφειλές προς το Ταμείο χρωστούν ποσά μέχρι  15.000 ευρώ.

Η διοικητής του ΟΑΕΕ ξεκαθάρισε ότι εως το τέλος του 2013 δεν υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων και τόνισε ότι το Ταμείο δεν έχει εισηγηθεί στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας περικοπές. 

Αναφορικά με το 2014 είπε ότι έχει προϋπολογιστεί ποσό ύψους 800 εκατ. ευρώ ως κρατική χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το προϋπολογισθέν έλλειμμα του ΟΑΕΕ για το 2014 είναι περίπου 600 εκατ.ευρώ... Από την στιγμή που η ρύθμιση παλαιότερων οφειλών ουσιαστικά απέτυχε -όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μόλις το 8% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που χρωστούν στο ταμείο- το ενδεχόμενο νέου κουρέματος στις συντάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών προβάλλει απειλητικό...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης