Ντάισελμπλουμ καλεί Αθήνα: Πρόοδο σε τέσσερα μέτωπα απαιτεί η Τρόικα

Ντάισελμπλουμ καλεί Αθήνα: Πρόοδο σε τέσσερα μέτωπα απαιτεί η Τρόικα

Ποιοι είναι οι «προβληματικοί» τομείς, κατά το Eurogroup - Όλι Ρεν: Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να κατανοήσει πως χρειάζεται να εφαρμόσει τη συμφωνία

Ντάισελμπλουμ καλεί Αθήνα: Πρόοδο σε τέσσερα μέτωπα απαιτεί η Τρόικα
Τέσσερις νουθεσίες και έναν καλό λόγο προς την Ελλάδα επιφύλασσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση των εργασιών της συνεδρίασης της Πέμπτης.

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα» ξεκίνησε ο κ. Ντάισελμπλουμ εξηγώντας στη συνέχεια τι περιλαμβάνει ο «δρόμος» αυτός. 

Κλείσιμο



Για να προχωρήσει η αξιολόγηση της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Ολλανδό επικεφαλής του Eurogroup, η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει πρόοδο σε τέσσερις τομείς:

- τα προαπαιτούμενα
- το δημοσιονομικό κενό του 2014-15
- την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και 
- το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησεων 

Ειδικά για τη συμφωνία ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και την τρόικα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα άλλα θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές. 

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν, ο οποίος υπογράμμισε πως «ο ελληνικός λαός θα πρέπει να κατανοήσει πως χρειάζεται να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα» και συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος»  

«Ένα από τα βασικότερα προβλήματα της Ελλάδας ήταν πως δεν εφαρμόστηκαν οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η εφαρμογή τους ήταν δύσκολο να υποστηρίξει την ανάπτυξη στην Ελλάδα» συνέχισε ο Επίτροπος Ρεν.

Σχετικά με την Κύπρο, τέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως υπάρχει σημαντική πρόοδος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης