50-50 να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα πριν το Eurogroup του Δεκεμβρίου

Τι λέει συνεργάτης του Γ.Στουρνάρα - «Μειώνουμε το χάσμα λεπτό προς λεπτό (του ευρώ), δεν είναι κακό το κλίμα», υποστηρίζει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών - Παραμένουν οι εκκρεμότητες σε: φόρο ακινήτων, πλειστηριασμούς, ΕΑΣ και συντάξεις στρατιωτικών

Στην πιο κρίσιμη φάση της εισέρχεται η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς η κυβέρνηση πιέζεται να επιτύχει συμφωνία με τους ελεγκτές πριν την 9η Δεκεμβρίου.

"Οι πιθανότητες είναι 50-50 για κάτι τέτοιο" έλεγε ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Η ίδια πηγή σημείωνε πως η διαπραγμάτευση είναι μεν δύσκολη, αλλά συνεχίζει και εξελίσσεται σε τεχνικό επίπεδο με την τρόικα.

"Μειώνουμε το χάσμα λεπτό προς λεπτό (του ευρώ), δεν είναι κακό το κλίμα" ανέφερε, αποφεύγοντας όμως να αναφέρει αν η τρόικα έχει κατεβάσει τον πήχη των απαιτήσεων από τα 1,8 δισ. που είχε φτάσει ως χθες.

Σημείωσε πάντως ότι οι διεργασίες στην Αθήνα θα διακοπούν, για να μεταβεί την Πέμπτη στο Eurogroup ο κ. Στουρνάρας με την Τρόικα.

Κύκλοι του Μαξίμου εξέφραζαν την άποψη πως οι ελεγκτές ξέρουν καλά τις «κόκκινες γραμμές», που έχει θέσει η κυβέρνηση: να μην υπάρξει περικοπή μισθών και συντάξεων, ούτε να κινδυνεύσουν με κατασχέσεις σπίτια φτωχών δανειοληπτών.

Ενώ όμως μέχρι πριν μία εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών είχε έρθει σε συμφωνία με την Τρόικα για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, σήμερα δεν έχει καμία συμφωνία για τον νέο φόρο που θα πρέπει να ετοιμάσει για να επιβληθεί στα ακίνητα σε 42 ημέρες από σήμερα.

Αντιθέτως το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και ελεγκτών για το ύψος το δημοσιονομικού αυξήθηκε στα 400 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Γιάννης Στουρνάρας, αφού ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, «οι αλλαγές στο φόρο ακινήτων αύξησαν το δημοσιονομικό κενό» κατά την Τρόικα στα 1,8 δισ. ευρώ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr