Εκτός ατζέντας στο σημερινό Eurogroup η Ελλάδα

Εκτός ατζέντας στο σημερινό Eurogroup η Ελλάδα

Ωστόσο, ο Γ. Στουρνάρας αναμένεται να αντιμετωπίσει τα πυρά των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης

Εκτός ατζέντας στο σημερινό Eurogroup η Ελλάδα
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας προκειμένου να παραστεί στο σημερινό Eurogroup.

Ωστόσο, στο «τραπέζι» των συζητήσεων δεν αναμένεται να βρεθεί το  ελληνικό ζήτημα αλλά κυρίως οι προϋπολογισμοί των χωρών εκτός μνημονίων.

Κλείσιμο
Όμως, όπως είχε προαναγγείλει και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να αντιμετωπίσει τα πυρά των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόικα.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ χρησιμοποίησε προχθές σκληρή γλώσσα κατά της Ελλάδας, μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που οργανώνει κάθε χρόνο το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Χάγη.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερωτήσεις των «Νέων», τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει «επειγόντως» τις δεσμεύσεις της και να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες θεωρεί μονόδρομο προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις.

«Η Ελλάδα έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά της», υπογράμμισε ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα δήλωσε ότι «στην Αθήνα συνεχίζονται αυτή την ώρα οι διαπραγματεύσεις για την πρόοδο ή μάλλον για την έλλειψη προόδου, που σημειώνει η χώρα έναντι των δεσμεύσεών της».

«Η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Πάντως, χθες ο Τομας Βάιζερ, επικεφαλής του Euro Working Grou, επισήμανε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα, αλλά και την ανάγκη να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα εμφανίζει καλές επιδόσεις στον τομέα της δημοσιονομικής πολιτικής. Το 2014 το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας προβλέπεται να είναι ένα από τα χαμηλότερα στην ευρωζώνη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η δουλειά έχει γίνει, αλλά βρισκόμαστε κοντά», δήλωσε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης