Λαγκάρντ και Ρεν: «Η τρόικα δεν θα επιστρέψει αν δεν είναι έτοιμη μια συμφωνία»

Παρέμβαση και των δύο για να κάνει πίσω η Αθήνα σε πλειστηριασμούς και ομαδικές απολύσεις


Σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο βρίσκεται η «άτυπη» διαπραγμάτευση κυβέρνησης και εταίρων που είναι παρασκηνιακά σε πλήρη εξέλιξη. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπήρξε παρέμβαση προς την Αθήνα της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και του κ. Ολι Ρεν, ώστε η ελληνική κυβέρνηση και η τρόικα να καταλήξουν σε συμφωνία πριν από το τέλος του χρόνου, υπερβαίνοντας τις υφιστάμενες διαφορές σε σχέση με τους πλειστηριασμούς και τις ομαδικές απολύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η "Καθημερινή".
 
Όπως γράφει σχετικά, οι κ.κ. Λαγκάρντ και Ρεν μετέφεραν πως η τρόικα «δεν θα έλθει για τρίτη φορά εάν η ελληνική πλευρά δεν είναι έτοιμη», ασκώντας πίεση προς την κυβέρνηση για συμφωνία και τροφοδοτώντας τα σενάρια ότι οι επικεφαλής του ελεγκτικού κλιμακίου δεν θα έλθουν την προσεχή Δευτέρα.
 
Κάτι που σημαίνει πως η πρόσφατη παραίνεση της κ. Μέρκελ να κλείσει η διαπραγμάτευση, ώστε να μην βαρύνεται η Ελλάδα όταν θα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ, ουσιαστικά λειτουργεί μόνο προς την ελληνική πλευρά αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν δείχνουν να αλλάζουν στάση.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr