Μηταράκης: «Έρχονται επενδύσεις 5 δισ. ευρώ»

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης είπε ότι τους τελευταίους 16 μήνες εντάχθηκαν επενδύσεις και έργα ΣΔΙΤ που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια και θα φέρουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας

Σε τροχιά ανάκαμψης θα μπει η οικονομία το 2014 σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη προκειμένου, όπως είπε, «να ανακτήσουμε την οικονομική μας ανεξαρτησία και εθνική μας αξιοπρέπεια».

Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «αυτοί που αμφισβητούν την ανάγκη επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος υποστηρίζουν το ίδιο οικονομικό μοντέλο που μας οδήγησε στην καταστροφή. Δηλαδή να δανειζόμαστε περισσότερο, χρεώνοντας τα παιδιά μας. Όπως χρεώθηκε η δική μας η γενιά. Ας το αντιληφθούμε επιτέλους: δεν θέλουμε άλλα δανεικά, ούτε κανείς θα μας κάνει δώρα. Ακόμα περιμένουμε το φθηνό πετρέλαιο που κάποιοι είχαν υποσχεθεί».

Είπε ότι τους τελευταίους 16 μήνες «εντάχθηκαν επενδύσεις και έργα ΣΔΙΤ που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια ύψους 5 δισ. ευρώ. Επενδύσεις που θα φέρουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» και σημείωσε πως «Αύξηση 57% έχουμε και στις επενδύσεις μέσω αναπτυξιακού νόμου το δεύτερο εξάμηνο του 2013, σε σχέση με το πρώτο, το οποίο και αυτό ήταν αυξημένο 40% σε σχέση με το δεύτερο του 2012. Επενδύσεις Ελληνικές, επενδύσεις μικρομεσαίες. Οι εξαγωγές, η εξωστρέφεια, αποτελούν σήμερα σημαντικό μοχλό στήριξης της οικονομίας, παρουσιάζοντας αύξηση 5% στο πρώτο εννεάμηνο του 2013. Η επιτυχής έκβαση των διαπραγματεύσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου στην Ινδονησία, από την οποία επέστρεψα πριν από λίγες ώρες σηματοδοτεί μια  περίοδο ενίσχυσης του παγκόσμιου εμπορίου. Αυξάνοντας τις δυνατότητες για τους Έλληνες εξαγωγής. Να τονίσω ότι στην Ινδονησία πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει».

Εκτίμησε ότι οι δημοσιονομικές συνθήκες – τα επόμενα χρόνια – θα βοηθήσουν στην μείωση των φορολογικών συντελεστών κατά 15% για τις επιχειρήσεις ενώ πρόσθεσε πως αρχές του 2014 θα ξεκινήσει η λειτουργία της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece SA).

Τέλος παραδέχθηκε ότι «τις επιπτώσεις της κρίσης που ξέσπασε το 2008 άρχισε να τις βιώνει η κοινωνία το 2010. Όπως τότε, έτσι και τώρα που βγαίνουμε από την κρίση θα χρειαστεί χρόνος για να αισθανθεί η ελληνική οικογένεια αυτά που σήμερα υλοποιούνται. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.  Ούτε θαυματοποιοί που να μπορούν να μοιράσουν χρήματα από το πουθενά.  Υπάρχει μόνο σκληρή δουλειά βήμα-βήμα, επένδυση-επένδυση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr