«Λαβωμένη» βγαίνει η Ιρλανδία από το μνημόνιο την Κυριακή

«Λαβωμένη» βγαίνει η Ιρλανδία από το μνημόνιο την Κυριακή

Η ανεργία έφτασε το 12,8% το γ' τρίμηνο του 2013 κι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των νέων ανέργων εγκαταλείπει τη χώρα προς εύρεση εργασίας στο εξωτερικό

«Λαβωμένη» βγαίνει η Ιρλανδία από το μνημόνιο την Κυριακή
Με πολλά πλήγματα στην οικονομία της χώρας βγαίνει η Ιρλανδία από το μνημόνιο την Κυριακή. Μπορεί για το ΔΝΤ η χώρα να πέτυχε το success story και να κατάφερε να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, ωστόσο, η έξοδος από τον μηχανισμό διάσωσης συνοδεύεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτωχοποίηση του ιρλανδικού λαού.

Τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία στην χώρα δείχνουν ότι ένα 12,8% του πληθυσμού δεν εργάζεται (στοιχεία της ανεργίας για το γ' τρίμηνο του 2013), κι ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των νέων ανέργων εγκαταλείπει τη χώρα προς εύρεση εργασίας στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών έχει στο 25% ενώ η εργατική δύναμη των ηλικιών αυτών μειώθηκε κατά 150.000 το διάστημα 2007-2013. Την ίδια στιγμή, περίπου 75.800 Ιρλανδοί, ηλικίας 15-44,  μετανάστευσαν στο εξωτερικό. Μάλιστα, στην Ιρλανδία σημειώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα κύματα “ιατρικής μετανάστευσης” με περίπου τους μισούς γιατρούς της χώρας να φεύγουν στο εξωτερικό.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης