Βρούτσης: «Σενάριο επιστημονικής φαντασίας η μη καταβολή συντάξεων το 2014»

Βρούτσης: «Σενάριο επιστημονικής φαντασίας η μη καταβολή συντάξεων το 2014»

Πώς σχολίασε το email της Τρόικας που ζήτησε να υπολογιστεί το ποσό που θα εξοικονομούσαν τα Ταμεία αν πάγωνε για το επόμενο έτος η έκδοση νέων συντάξεων

Βρούτσης: «Σενάριο επιστημονικής φαντασίας η μη καταβολή συντάξεων το 2014»
Ως «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» χαρακτήρισε ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης τη φημολογία ότι θα υπάρξει αδυναμία καταβολής των συντάξεων εντός του 2014. Παρεμβαίνοντας στην Βουλή ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι «οι συντάξεις δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο. Απρόσκοπτα και κανονικά θα καταβάλλονται και το 2014» ενώ είπε ότι οι συντάξεις για τον ερχόμενο Ιανουάριο καταβάλλονται νωρίτερα του κανονικού.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» αποκαλύπτει e-mail της τρόικας σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές ζήτησαν από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών να παγώσουν για ένα χρόνο την έκδοση νέων συντάξεων προκειμένου να υπολογιστεί το όφελος για τα ασφαλιστικά ταμεία!

Κλείσιμο
Επ' αυτού του ζητήματος -έστω κι αν πρόκειται για υπόθεση εργασίας ή σενάριο με σκοπό να υπολογιστεί πιθανό δημοσιονομικό όφελος από καθυστέρηση στην απονομή νέων συντάξεων- ο κ. Βρούτσης ουδέν είπε, ούτε και διέψευσε ότι υπάρχει σχετικό email από τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης