Το πρωτογενές πλεόνασμα κεντρικό θέμα στην συνάντηση Στουρνάρα-Τρισέ

Στο τραπέζι και οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο μέτωπο της ελάφρυνσης του ελληνικού δημοσίου χρέους

Συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ είχε στις 10:30 στο υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Ο κύριος Τρισέ ασκεί ακόμα ισχυρή επιρροή. Στηρίζει τις θέσεις μας», ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την συνάντηση που είχε ο Γιάννης Στουρνάρας με τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον κύριο Ζαν Κλωντ Τρισέ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο μέτωπο της ελάφρυνσης του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Σε ομιλία του τη Δευτέρα το βράδυ ο κ. Τρισέ είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για τις προσπάθειες της Ελλάδας και την τελική δικαίωση με τις δημοσιονομικές αλλαγές, ενώ επισήμανε ότι η χώρα μας κατάφερε τρομερή δημοσιονομική προσαρμογή και από έλλειμμα ύψους 15% βρίσκεται σήμερα με ένα μικρό πλεόνασμα. «Μετά από έλλειμμα 15% τους τελευταίους 12 μήνες πέρασε σε ένα μικρό πλεόνασμα. Όταν θα έχουμε τα οριστικά στοιχεία και υπάρξει επαλήθευση, θα γίνει συζήτηση για τα επιτόκια χρηματοδότησης και για τη διάρκεια και οι προσπάθειες της Ελλάδας θα δικαιωθούν», τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr