Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα πετύχουμε το στόχο των 15.000 απολύσεων το 2014

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα πετύχουμε το στόχο των 15.000 απολύσεων το 2014

Υπάρχουν εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και δεν επαναπροσληφθούν - Θα βγούμε από το μνημόνιο όταν πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα πετύχουμε το στόχο των 15.000 απολύσεων το 2014
Υπερβολική χαρακτήρισε την φορολόγηση των πολιτών το 2013 ο υπουργός Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επειδή όπως ανέφερε μαζεύτηκαν πολλοί φόροι από προηγούμενα χρόνια ενώ χαρακτήρισε μεγάλο όπλο στη διαπραγμάτευση με την τρόικα το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Η ουσία της υπόθεση είναι ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης ενός κύκλου αξιολόγησης. Εφόσον ο κύκλος κλείσει η χώρα δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο όπως το ξέραμε με τις τριμηνιαίες ασφυκτικές επιθεωρήσεις», ανέφερε ο υπουργός, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, τονίζοντας σχετικά με το κλίμα κατά τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών ότι «είμαστε συνηθισμένοι στις διαπραγματεύσεις και τις εντάσεις».

Κλείσιμο
«Το τέλος του μνημονίου θα είναι όταν λήξει η συζήτηση για το χρέος, με το που πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα», τόνισε. «Το μνημόνιο ήταν απόρροια της χρεοκοπίας της χώρας», σημείωσε.

Σχετικά με το σενάριο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι κάτι που «ενδεχομένως να μπορεί να γίνει το δεύτερο εξάμηνο του '14. Δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ο στόχος των 15.000 απολύσεων έως το τέλος του 2014 «θα  επιτευχθεί».

Για το θέμα της κινητικότητας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «υπάρχουν εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και δεν θα μπορέσουν να επαναπροσληφθούν» ενώ έκανε λόγο για «απορρόφηση άνω των 500 σχολικών φυλάκων σε νοσοκομεία». Σύμφωνα με τον υπουργό «από τη δημοτική αστυνομία θα υπάρξει μεγάλη απορροφητικότητα».

«Η κινητικότητα δεν θα έπρεπε να συνδέεται με απολύσεις, εγώ τη βρήκα έτσι. Από το '15 δεν θα δεχτούμε άλλη κινητικότητα που να συνδέεται με απολύσεις», τόνισε, εκφράζοντας την αντίθεσή του για τη μορφή της κινητικότητας που εφαρμόζεται επί των ημερών του.

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο επίσης για μεταφορά δημοσίων υπαλλήλων (από τη δεξαμενή αυτών που βρίσκονται σε καθεστώς κινητικότητας) στα ΚΕΠ, «ειδικά σε αυτά υψηλής ζήτησης», όπως σημείωσε.



Πηγή: newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης