Μανιάτης: Το 2014 οι πρώτες παραχωρήσεις για τα πετρέλαια

Μανιάτης: Το 2014 οι πρώτες παραχωρήσεις για τα πετρέλαια

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, τα στοιχεία για το Ιόνιο και την περιοχή νότια της Κρήτης επιτρέπουν να βγει στον αέρα διαγωνισμός για προσέλκυση επενδυτών

Μανιάτης: Το 2014 οι πρώτες παραχωρήσεις για τα πετρέλαια
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στον realfm αναφέρθηκε στο θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στον ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο.

«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε πράξη αυτό για το οποίο έχουμε δεσμευτεί. Και η δέσμευσή μας είναι μέσα στο 2014 να βγούμε με τον πρώτο, πολύ μεγάλο, γύρο παραχωρήσεων -δεν έχει βγει ποτέ η Ελλάδα με τέτοιο γύρο παραχωρήσεων- στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, μια περιοχή για την οποία θα έχουμε και θεσμικά, γεωφυσικά δεδομένα.

Κλείσιμο
Βλέπετε, αν δεν δώσεις ντοκουμέντα και αποδείξεις στους επενδυτές, ότι αυτό που προσφέρεις έχει πιθανότητα η επένδυσή τους να αποσβεστεί και να τους δώσει και κέρδη, τότε δεν έχει νόημα» είπε ο κ. Μανιάτης.

Και πρόσθεσε: «Τα στοιχεία που έχουμε αναλυτικά και τεκμηριωμένα είναι για το Ιόνιο και νότια της Κρήτης, αυτά, μας επιτρέπουν να βγάλουμε τώρα στον αέρα διαγωνισμό και να προσελκύσουμε επενδυτές που θα επενδύσουν τα κεφάλαιά τους.

Με τη σειρά, όλα θα γίνουν στη χώρα. Αλλά αυτή τη στιγμή ολοκληρώνουμε τη διαδικασία της ερμηνείας, στους επόμενους 2-3 μήνες, που συνέλεξε η νορβηγική εταιρεία».

Πηγή:  newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης