Μοντέλο 2 δισ. από τα funds + 1 δισ. από το ΤΧΣ προωθείται για την αύξηση της Eurobank

Οι επενδυτές οι οποίοι θα στηρίξουν το εγχείρημα για την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας έχουν βρεθεί,  όμως είναι και εκείνοι σε στάση αναμονής 

Με  το όπλο παρά πόδα ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων σχετικά με την κατάθεση και ψήφιση του περίφημου νομοσχεδίου της ανακεφαλαιοποίησης φαίνεται να βρίσκονται  οι διοικήσεις της Eurobank και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.  Οι επενδυτές οι οποίοι θα στηρίξουν το εγχείρημα για την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας έχουν βρεθεί,  όμως είναι και εκείνοι σε στάση αναμονής ενώ από όλες τις πλευρές καταγράφεται η ανάγκη να υπάρξουν ταχύτερα βήματα.

Μάλιστα το σήμα για γρήγορες αποκρατικοποιήσεις έδωσε χθες και ο επικεφαλής του Eurogroup κ. Γ. Ντάισεμπλουμ.

Ενημερωθήκαμε για τα stress test και τις εκτιμήσεις για τις κεφαλαιακές ανάγκες και περιμένουμε γρήγορη άντληση των κεφαλαίων η οποία θα προέλθει κατά κύριο λόγο από ιδιώτες, σχολίασε ο επικεφαλής του Eurogroup. Χαιρετίζουμε την απόφαση δυο τραπεζών για αυξήσεις κεφαλαίων που οδηγούν σε ενίσχυση υψηλότερη από τις απαιτήσεις που προέκυψαν από τα stress test, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν έχουν βάση οι πληροφορίες ότι οι ανάγκες των τραπεζών είναι μεγαλύτερες από αυτές που παρουσιάστηκαν στα stress test ο επικεφαλής του Eurogroup απάντησε ότι «η ευθύνη για τα stress test που διεξήχθησαν ανήκει αποκλειστικά στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ετσι, εμείς και η ΕΚΤ καταγράφουμε τα αποτελέσματα, αλλά και το γεγονός ότι ορισμένες τράπεζες κινούνται πέρα από αυτά τα όρια και βγαίνουν στις αγορές για να αντλήσουν κεφάλαια. Οι ελληνικές τράπεζες, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές θα περάσουν τα ευρωπαϊκά stress test. Το αποτέλεσμα τώρα είναι αποκλειστικά ευθύνη της Τράπεζας της Ελλάδος και το λαμβάνουμε υπόψη».

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr