Τράπεζα Πειραιώς: Aποκτά ξανά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές

Τράπεζα Πειραιώς: Aποκτά ξανά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές

Έξι φορές μεγαλύτερη της ζήτησης η προσφορά για το τριετές ομόλογο της τράπεζας - Συνολικά 240 θεσμικοί επενδυτές από 25 χώρες προσέφεραν άνω των 3 δισ. ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς: Aποκτά ξανά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η έκδοση και  διάθεση στις διεθνείς αγορές, τριετούς ομολόγου κυρίου χρέους της Τράπεζας Πειραιώς, ποσού 500 εκατ. ευρώ για την άντληση μεσοπρόθεσμης ρευστότητας. Το νέο ομόλογο είναι σταθερού επιτοκίου και φέρει ετήσιο  τοκομερίδιο 5,00%.

Το βιβλίο προσφορών, που παρέμεινε ανοικτό για λίγες ώρες, συγκέντρωσε συνολικό ενδιαφέρον που ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ (υπερκάλυψη 6 φορές). Συμμετείχαν 240 θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι από 25 χώρες, επιβεβαιώνοντας την απήχηση που είχε η έκδοση στο διεθνές επενδυτικό κοινό.

Κλείσιμο
Η έκδοση αυτή αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των αγορών στην Τράπεζα Πειραιώς και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καθώς αποτελεί το πρώτο ομόλογο κύριου χρέους ελληνικής τράπεζας που εκδίδεται από το 2009, αναφέρει ανακοίνωση της τράπεζας.

Μέσω αυτής της έκδοσης, η Τράπεζα Πειραιώς αποκτά εκ νέου πρόσβαση στις διεθνείς αγορές χρέους (debt capital markets), διαφοροποιώντας τις πηγές ρευστότητάς της και ενισχύοντας το στόχο της να στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης