Η Πειραιώς δείχνει το δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Βλέπουν πλέον με «καλό μάτι» την ελληνική οικονομία - Αύξηση 18% στην τιμή των ελληνικών ομολόγων από τις αρχές του έτους 

Τον δρόμο για την έκδοση κρατικού ελληνικού ομολόγου άνοιξε η ομολογιακή έκδοση της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως η Wall Street Journal αλλά και το Reuters που καταγράφει την πτώση της απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου μετά τη συμφωνία με την τρόικα.

Η εικόνα που παρουσιάζεται είναι ότι οι αγορές πείθονται πλέον για τη βελτίωση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία, ενώ την ίδια στιγμή τα επιτόκια των ομολόγων σε ευρώ έχουν υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και η μεγάλη ρευστότητα που υπάρχει “διψά” για αποδόσεις με αποτέλεσμα να πιθανολογείται καλή υποδοχή και για μια κρατική έκδοση από την Ελλάδα.

Η έκδοση της Τρ. Πειραιώς, που ήταν η πρώτη μετά από 5 χρόνια για ελληνική τράπεζα, έγινε δεκτή με πολλά δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο, που καταγράφουν την εξέλιξη ως απόδειξη ότι οι αγορές θεωρούν πως η κατάσταση στην ελληνική οικονομία βελτιώνεται, αλλά και ως ένδειξη για τη μεγάλη ρευστότητα που υπάρχει στις αγορές και αναζητεί αποδόσεις.

Το πρακτορείο Bloomberg από την πλευρά του σημείωσε και αυτό το καλό κλίμα για τα ελληνικά ομόλογα, καθώς η έκδοση της Τρ. Πειραιώς απορροφήθηκε την ίδια ημέρα που η Ελλάδα έκλεισε τη συμφωνία με την τρόικα.

Οι αποδόσεις του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησαν στο 6,69 την Τρίτη το απόγευμα ενώ το spread (η διαφορά επιτοκίου) από το γερμανικό ομόλογο διαμορφώθηκε στο 5,12%.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr