Al Monitor: Γιατί η ουκρανική κρίση θέτει σε κίνδυνο να τερματιστεί ο αγωγός South Stream

Al Monitor: Γιατί η ουκρανική κρίση θέτει σε κίνδυνο να τερματιστεί ο αγωγός South Stream

Oι Ευρωπαίοι εταίροι δηλώνουν πλέον επιφυλακτικοί για την υλοποίησή του και μάλιστα αποσύρονται από το έργο

RockMelt: Ο νέος τρόπος κοινωνικής δικτύωσης!
Al Monitor: Γιατί η ουκρανική κρίση θέτει σε κίνδυνο να τερματιστεί ο αγωγός South Stream
Να τερματίσει μια και καλή ολόκληρο το project του αγωγού South Stream, αξίας €16,7 δισεκατομμυρίων, απειλεί η ουκρανική κρίση σύμφωνα με δημοσίευμα του Al Monitor, καθώς όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε., Günther Oettinger, οι διαπραγματεύσεις έχουν ανασταλεί.

Το εγχείρημα της μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο αναμενόταν να ξεκινήσει αυτό το μήνα, φαίνεται να καταρρέει αφού οι Ευρωπαίοι εταίροι δηλώνουν πλέον επιφυλακτικοί για την υλοποίησή του και μάλιστα αποσύρονται από το έργο.

Κλείσιμο
Η απόφαση αναστολής των διαπραγματεύσεων λήφθηκε με βάση τις πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος του Oettinger. Ήδη ευρωπαϊκές εταιρείες που επένδυσαν εκατομμύρια στο πολλά υποσχόμενο project πλέον αναζητούν τρόπους να το εγκαταλείψουν χωρίς μεγάλες απώλειες γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για την οριστική λήξη του.

Σύμφωνα με αναλυτές οι ευρωπαϊκές εταιρείες στρέφονται πλέον προς τις πηγές της Βορείου Αφρικής για να αναπληρώσουν το κενό του South Stream. Ενδεικτικά, η ιταλική εταιρεία Transport B.V. η οποία είχε αναλάβει τις υποθαλάσσιες συνδέσεις αναμένεται να εγκαταλείψει το project, όπως αναφέρει το Al Monitor. Την ίδια στιγμή, και ο CEO Paolo Scaroni της ιταλικής Εni που διαθέτει το 20% στον South Stream δήλωσε στους Financial Times ότι το μέλλον του αγωγού είναι αβέβαιο εάν η Ε.Ε. Και η Ρωσία δεν καταλήξουν σε συμβιβασμό για την κατάσταση στην Ουκρανία. Εάν δεν βρεθεί καμία λύση τότε η Ευρώπη θα στραφεί προς άλλες πηγές όπως η εξαγωγή σχιστολιθικού αερίου μέσα στα σύνορά της ή στις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Λιβύη, τη Νορβηγία και την Αλγερία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης