Ιδανικό το κλίμα για υπερκάλυψη της ομολογιακής έκδοσης

Κερδίζει έδαφος η αυριανή ημερομηνία για την έκδοση του ελληνικού ομολόγου - "Μάχη" από τις ελληνικές τράπεζες να μπουν στην έκδοση - Ενστάσεις προβάλει η ΕΚΤ - Ανοικτή η ...έκπληξη με έκδοση 10ετούς εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν

Πανέτοιμοι είναι οι ανάδοχοι της ελληνικής έκδοσης στο Λονδίνο για την επιστροφή της χώρας στις αγορές εκτιμώντας μάλιστα ότι θα υπάρξει σημαντική υπερκάλυψη. Με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή είναι ανοικτή η έκδοση ακόμα και δεκαετούς ομολόγου, που δείχνει τη μεγάλη αυτοπεποίθηση που υπάρχει στην πλευρά των αναδόχων αλλά και την μεγάλη ζήτηση στη διεθνή αγορά.

Όπως αναφέρουν πηγές του Λονδίνου η έκδοση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στο να υπάρξει τιμολόγηση των ελληνικών assets - περιουσιακών στοιχείων, αφού θα παραπέμπουν σε ένα συγκεκριμένο κριτήριο που θα δίνουν οι αγορές για τις ελληνικές επιχειρήσεις, κρατικές είτε ιδιωτικές. Η ελληνική πλευρά ευννοείται απ' το γεγονός ότι τα υπόλοιπα κρατικά ομόλογα έχουν ανέβει πάρα πολύ, ακόμα και αυτά της περιφέρειας, και οι αποδόσεις τους έχουν πέσει.

Επισήμως το υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση του 5ετούς ομολόγου που θα σημάνει την επιστροφή της χώρας στις αγορές μετά από 4 χρόνια. Από σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου οι ημερομηνίες είναι ανοιχτές και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές σήμερα αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών ώστε αύριο ή την Πέμπτη να γίνει η έκδοση. Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα δίνουν μεγαλύτερη πιθανότητα στην αυριανή ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr