Προβόπουλος: Ανοιχτός ο δρόμος για τις αγορές μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Είπε ότι εάν το κεφαλαιακό απόθεμα των 11 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματιστοπιστωτικής Σταθερότητας  έμενε άθικτο για έναν χρόνο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του ελληνικού χρέους


«Η επιτυχής αναδιάρθωση του τραπεζικού συστήματος και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τις αγορές μετά την τελευταία άσκηση των στρες τεστ  διευκολύνει τη διαδικασία με την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές».

Τα παραπάνω δήλωσε μιλώντας στο Bloomberg, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, προβλέποντας παράλληλα ότι τα επισφαλή δάνεια (NPLs) θα κορυφωθούν.

Παράλληλα, ο κ. Προβόπουλος επισήμανε πως εάν το κεφαλαιακό απόθεμα των 11 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματιστοπιστωτικής Σταθερότητας  έμενε άθικτο για έναν χρόνο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις αναφορικά με τη Eurobank, δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδας και των πιθανών «anchor investors» πλησιάζουν σε ολοκλήρωση, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας ετοιμάζεται για το private placement στα μέσα του επόμενου μήνα. 

Ο κ. Προβόπουλος δήλωσε πως η Τράπεζα της Ελλάδας πιθανότατα θα εγκρίνει το deal για την Eurobank. Αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει τις κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία πρέπει να παρουσιάσει το δικό της σχέδιο εντός του Απριλίου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr