Reuters: Εκπληκτική η ανάκαμψη της Ελλάδας

Reuters: Εκπληκτική η ανάκαμψη της Ελλάδας

«Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει εκπλήξει τους παρατηρητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό αναφέρει ο αναλυτής του πρακτορείου


Reuters: Εκπληκτική η ανάκαμψη της Ελλάδας
Για «εκπληκτική» ανάκαμψη της Ελλάδας κάνει λόγο σε σημερινό άρθρο του ο αναλυτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, Ούγκο Ντίξον.

Σύμφωνα με τον Ντίξον, στην Ελλάδα συμβαίνει μία εκπληκτική χρηματοοικονομική ανάκαμψη, καθώς πριν από δύο χρόνια, η χώρα φαινόταν να οδηγείται σε άτακτη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Κλείσιμο
Τώρα όμως, όπως τονίζει, είναι πολύ κοντά στην επιστροφή της στην αγορά ομολόγων με την έκδοση 5ετών ομολόγων ύψους 2 δισ.  ευρώ.



Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, υπάρχουν ακόμη πολιτικοί κίνδυνοι και η πραγματική οικονομία αρχίζει μόλις τώρα να ανακάμπτει, ωστόσο, «η χρηματοοικονομική ανάκαμψη είναι εντυπωσιακή», ενώ η απόδοση των 10ετών ομολόγων, η οποία είχε φθάσει στο 30% μετά την αναδιάρθρωση του χρέους πριν από δύο έτη, διαμορφώνεται τώρα στο 6,2%.

«Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει εκπλήξει τους παρατηρητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό με την ικανότητά της να συνεχίσει τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει ο Ούγκο Ντίξον, ενώ προσθέτει ότι το άνοιγμα και πάλι των αγορών σημαίνει ότι η χώρα πιθανόν δεν θα αντιμετωπίζει πλέον χρηματοδοτικό κενό, το οποίο υπολογιζόταν με βάση τις τελευταίες επίσημες προβλέψεις των πιστωτών της σε 15 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία.

Wall Street Journal

Η έκδοση ομολόγων από την Ελλάδα θα αποτελέσει ένα σημαντικό ορόσημο στην αποκατάσταση της φήμης της, έπειτα από μια μεγάλη κρίση χρέους, που άφησε τη χώρα εκτός των αγορών ομολόγων, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται δύο πηγές με γνώση του θέματος, η Ελλάδα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα λεπτομέρειες της πρώτης έκδοσης μακροπρόθεσμου ομολόγου μετά το πρόγραμμα διάσωσής της, πριν από τέσσερα χρόνια.

CNBC

«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, μια κίνηση-κλειδί, που θα δείξει ότι η οικονομία, η οποία επλήγη σοβαρότατα από την κρίση, είναι και πάλι καλοδεχούμενη από τους επενδυτές» αναφέρει σχόλιο του αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού CNBC.

Η Ελλάδα αναμένεται να προχωρήσει σε δημοπρασία 5ετών ομολόγων ύψους περίπου δύο δισ. ευρώ, ενώ η ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα από διεθνείς επενδυτές αναμένεται να είναι ισχυρή, σύμφωνα με το CNBC.

Το να μπορέσει να δημοπρατήσει ομόλογα αποτελεί ξεκάθαρο σημάδι επιστροφής της εμπιστοσύνης στη χώρα, η οποία πριν από λιγότερο από δυο χρόνια έμοιαζε να είναι σε πολύ κακή κατάσταση, αναφέρει το σχόλιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης