FT: Με την έκδοση ομολόγου η Ελλάδα προσπαθεί να δείξει ότι έχει ξεφύγει από την κρίση

Ο αρθρογράφος εξηγεί ότι πίσω από τη γενικότερη αισιοδοξία υπάρχει ο ευσεβής πόθος η κίνηση αυτή να δώσει ώθηση στην εμπιστοσύνη

Την αγωνία της Ελλάδας να δείξει ότι έχει βγει από την κρίση, ανιχνεύει πίσω από την πρόωρη, κατά πολλούς, έκδοση κρατικού ομολόγου, σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Ο αρθρογράφος Ralph Atkins εξηγεί ότι πίσω από τη γενικότερη αισιοδοξία που διακατέχει την έκδοση ομολόγων υπάρχει ο ευσεβής πόθος η κίνηση αυτή να δώσει ώθηση στην εμπιστοσύνη αλλά και να δείξει την μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην προσέγγιση των ξένων επενδύσεων.

Μάλιστα, τονίζει ότι η έκδοση, αυτή τη χρονική περίοδο, δεν αποτελεί απλή σύμπτωση, καθώς θα μπορούσε να ανεβάσει σημαντικά τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού εν όψει μάλιστα των εκλογών.

Παράλληλα, αναφέρεται στους παράγοντες που θα μπορούσαν εύκολα να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση και να αυξήσουν σημαντικά τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, διώχνοντας τους επενδυτές, όπως τα πολιτικά ρίσκα που επιμένουν αλλά και μια μεγαλύτερη της αναμενόμενης πόλωση στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Αν και πολλοί κατηγορούν τις τράπεζες και τις χρηματοπιστωτικές αγορές για την κρίση των τελευταίων επτά ετών, τα “πάθη” της Ελλάδας οφείλονται στον υπέρογκο κρατικό δανεισμό.

Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr