Τόμσεν: Σημαντικός σταθμός η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Τόμσεν: Σημαντικός σταθμός η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη πενταετή ομολογιακή έκδοση «αναφοράς-benchmarking» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο

Τόμσεν: Σημαντικός σταθμός η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές
Σε δηλώσεις προέβη ο επικεφαλής των αποστολών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Ο κ. Τόμσεν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι «σημαντικός σταθμός». 

Κλείσιμο
Ο κ. Τόμσεν δήλωσε ότι καλωσορίζει το ταμείο την έξοδο, είναι σημαντικός σταθμός για την Ελλάδα και σημείωσε πως αποτελεί δείγμα της επιτυχίας του προγράμματος.



Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη πενταετή ομολογιακή έκδοση «αναφοράς-benchmarking» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο.

Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον.

Οι πρώτες εγγραφές για το ομόλογο, το οποίο διαθέτει αξιολόγηση Caa3/B-/B- (all stable), ξεκίνησαν με επιτόκιο μεταξύ 4,90-5,25%  ενώ πληροφορίες από dealing room θέλουν τις περισσότερες προσφορές να πραγματοποιούνται στο 4,90%. Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό το επιτόκιο, αυτό θα σημάνει εκτόξευση και για το χρηματιστήριο.  Άλλες πληροφορίες αναφέρουν, δε, ότι οι ως τώρα προεγγραφές δείχνουν υπερκάλυψη κατά δυο φορές.

Αυτό που επισημοποιήθηκε νωρίτερα, σε πρώτη φάση, είναι η έκδοση ελληνικού ομολόγου πενταετούς διάρκειας, η οποία απευθύνεται στους επενδυτές των ΗΠΑ (λόγω της διαφοράς ώρας).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι προεγγραφές ξεκινούν από τώρα και η αποδοχή των προσφορών θα εκκαθαριστεί αύριο. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης