ΟΟΣΑ: Πλουσιότερο το 1% των μεγιστάνων μετά τη κρίση

To 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, το οποίο έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό του πλούτου κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, έγινε πλουσιότερο σύμφωνα με νέα έκθεση του ΟΟΣΑ, με τη θεαματικότερη αύξηση να καταγράφεται στις ΗΠΑ.

Ο Οργανισμός αναφέρει στην έκθεση του ότι το πλουσιότερο 1% έχει διπλασιάσει τα έσοδα του από το 1980. Η έκθεση του ΟΟΣΑ, που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, αποτελεί μέρος μιας έρευνας που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια με θέμα την ισότητα των εισοδημάτων. Ο Οργανισμός κάλεσε τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, μαζί με γνωστούς οικονομολόγους και επιχειρηματίες που τάσσονται υπέρ του, όπως ο Bill Gross της Pimco, o Warren Buffett και ο πρώην επικεφαλής της Microsoft, Bill Gates.

Ο κύριος στόχος της έκθεσης ήταν να διαπιστωθεί το κατά πόσο τα υψηλά εισοδήματα στις ανεπτυγμένες χώρες έχουν επηρεαστεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008. Ο ΟΟΣΑ ανέφερε ότι ενώ τα εισοδήματά τους μειώθηκαν "σημαντικά" κατά τα πρώτα χρόνια της ύφεσης, γρήγορα επανέκαμψαν εκεί που βρισκόταν στην αρχή της κρίσης.

Πηγή:www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr