Michele Ferrero: Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ιταλίας που έκανε σοκολάτα από... χρυσάφι
11.06.2014
11:09
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιταλία, μπροστά από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι...
Απόλαυση με αρχαίες ρίζες η σοκολατοφαγία και η κατανάλωση ζαχαρωτών, στις μέρες μας έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο κραταιές βιομηχανίες στον κόσμο, με μυθικά κέρδη και απίστευτους τζίρους για όποιον επιχειρηματία δεν φοβάται να βουτήξει το δάχτυλό του... στο μέλι.
Τα ζαχαρωτά χρονολογούνται από την Αρχαία Κίνα και τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, όπου συνήθιζαν να βουτούν κομμάτια φρούτων στο μέλι (δεν είχε παρασκευαστεί ακόμα η ζάχαρη). Όσο για την αγγλική λέξη “candy” που σημαίνει ζαχαρωτό, πρωτοεμφανίστηκε στο αγγλικό λεξιλόγιο γύρω στα 1200, ενώ στην Αμερική τα ζαχαρωτά έφτασαν μόλις στα τέλη του 1700 μέσα στα καράβια των Γάλλων και των Αγγλων μεταναστών και ήταν διαθέσιμα μόνο στα σπίτια των πλουσίων που μπορούσαν να αγοράσουν την πανάκριβη ζάχαρη.
Στους φτωχότερους η ζάχαρη έφτασε στα 1830, καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας έκανε πολύ φθηνότερη την παρασκευή ζάχαρης.
Για να φτάσουμε στο σήμερα ή καλύτερα στο 2010, οπότε και οι παγκόσμιες πωλήσεις ζαχαρωτών άγγιξαν τα 57 δισ. δολάρια, με το 50% περίπου εξ αυτών (23 δισ.) να καταγράφεται στις ΗΠΑ.
Αυτή η τεράστια αγορά δημιούργησε και τα ιερά της τέρατα: ένα εξ αυτών είναι ο Michele Ferrero. Πρόκειται για τον πλουσιότερο βιομήχανο στη λίστα με τους “χρυσούς” βιομηχάνους της αγοράς ζαχαρωτών, ενώ είναι και ο πρώτος στον τομέα του που συμπεριελήφθη στη λίστα του Forbes με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, στη διόλου ευκαταφρόνητη 22η θέση.
Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Τα ζαχαρωτά χρονολογούνται από την Αρχαία Κίνα και τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, όπου συνήθιζαν να βουτούν κομμάτια φρούτων στο μέλι (δεν είχε παρασκευαστεί ακόμα η ζάχαρη). Όσο για την αγγλική λέξη “candy” που σημαίνει ζαχαρωτό, πρωτοεμφανίστηκε στο αγγλικό λεξιλόγιο γύρω στα 1200, ενώ στην Αμερική τα ζαχαρωτά έφτασαν μόλις στα τέλη του 1700 μέσα στα καράβια των Γάλλων και των Αγγλων μεταναστών και ήταν διαθέσιμα μόνο στα σπίτια των πλουσίων που μπορούσαν να αγοράσουν την πανάκριβη ζάχαρη.
Στους φτωχότερους η ζάχαρη έφτασε στα 1830, καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας έκανε πολύ φθηνότερη την παρασκευή ζάχαρης.
Για να φτάσουμε στο σήμερα ή καλύτερα στο 2010, οπότε και οι παγκόσμιες πωλήσεις ζαχαρωτών άγγιξαν τα 57 δισ. δολάρια, με το 50% περίπου εξ αυτών (23 δισ.) να καταγράφεται στις ΗΠΑ.
Αυτή η τεράστια αγορά δημιούργησε και τα ιερά της τέρατα: ένα εξ αυτών είναι ο Michele Ferrero. Πρόκειται για τον πλουσιότερο βιομήχανο στη λίστα με τους “χρυσούς” βιομηχάνους της αγοράς ζαχαρωτών, ενώ είναι και ο πρώτος στον τομέα του που συμπεριελήφθη στη λίστα του Forbes με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, στη διόλου ευκαταφρόνητη 22η θέση.
Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr