Μανιάτης: Βαθιά μεταρρύθμιση με πολλαπλά οφέλη η «μικρή ΔΕΗ»

Μανιάτης: Βαθιά μεταρρύθμιση με πολλαπλά οφέλη η «μικρή ΔΕΗ»

Το αποτέλεσμα, είπε, θα είναι οι καλύτερες προσφορές για τον καταναλωτή, ενώ παρατήρησε πως  οι 19 από τις 28 χώρες της ΕΕ έχουν ανταγωνιστές στην αγορά ενέργειας

Διαλύονται οι «Desperate Housewives»
Μανιάτης: Βαθιά μεταρρύθμιση με πολλαπλά οφέλη η «μικρή ΔΕΗ»
Η διοίκηση της ΔΕΗ θα διασφαλίσει τα συμφέροντα της Επιχείρησης και θα κινηθεί δικαστικά, ώστε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων, διεμήνυσε λίγο νωρίτερα μέσω της τηλέορασης του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης.

Χαρακτήρισε τη δημιουργία της “μικρής ΔΕΗ” ως “βαθιά μεταρρύθμιση”, με οφέλη για την  κοινωνία, την οικονομία, αλλά και τους ίδιους τους εργαζομένους. Επανέλαβε δε πως δεν θα υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια. Όπως είπε, στόχος είναι η δημιουργία μιας εταιρείας που θα λειτουργεί ανταγωνιστικά και που μαζί με τη ΔΕΗ θα “παίζουν” με τα τιμολόγια. Το αποτέλεσμα, είπε, θα είναι οι καλύτερες προσφορές για τον καταναλωτή, ενώ παρατήρησε πως  οι 19 από τις 28 χώρες της ΕΕ έχουν ανταγωνιστές στην αγορά ενέργειας.

Κλείσιμο
Ο υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από πολύ σοβαρούς ενεργειακούς παίκτες του εξωτερικού για τη “μικρή ΔΕΗ”. Τα χρήματα θα πάνε στη ΔΕΗ και όχι στο ΤΑΙΠΕΔ, χρήματα που, όπως ανέφερε ο κ. Μανιάτης, είναι απαραίτητα, καθώς η Επιχείρηση έχει ανάγκη να εκσυγχρονίσει τις υποδομές.

“Θα ζητηθεί από την επιτροπή Ανταγωνισμού που συνεδριάζει το απόγευμα να διασφαλιστεί ότι θα μεγιστοποιήσουμε τα έσοδα από την πώληση, καθώς και η διασφάλιση των δικαιωμάτων τοπικών κοινωνιών, όπως η ποιότητα του πόσιμου νερού και της ποσότητας άρδευσης”, είπε ο κ. Μανιάτης, ενώ αναφερθείς στις διακοπές στην ηλεκτροδότηση ανέφερε: “Εχω τη βεβαιότητα ότι το προσωπικό της ΔΕΗ θα συμπεριφερθεί με μεγάλη υπευθυνότητα έναντι του μεγάλου διακυβευμένος που είναι η ηρεμία των πολιτών και του τουρισμού. Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει απολύτως την ηρεμία στην καθημερινότητα του πολίτη , αλλά και του μεγάλου τουριστικού ρεύματος που αναμένεται”.

Η ΔΕΗ μπορεί να γίνει μεγάλος παίκτης των Βαλκανίων, δήλωσε ο υπουργός, για να προσθέσει ότι “εδώ και 20 χρόνια παλεύουμε η ΔΕΗ να κάνει μεγάλες επενδύσεις στα Βαλκάνια”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης