Τι κρύβεται πίσω από τη «βόμβα» της WSJ για τις ελληνικές τράπεζες ενόψει των stress tests

Τι κρύβεται πίσω από τη «βόμβα» της WSJ για τις ελληνικές τράπεζες ενόψει των stress tests

Όλο το παρασκήνιο για την ανατροπή όσον αφορά το πλεονέκτημα του αναβαλλόμενου – Αγωνία μέχρι τις 26 Οκτωβρίου

Τι κρύβεται πίσω από τη «βόμβα» της WSJ για τις ελληνικές τράπεζες ενόψει των stress tests
Όχι μόνο δεν βγήκε λευκός καπνός από την επίσκεψη των τραπεζιτών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά αντίθετα πυκνώνουν τα σύννεφα μετά και την αμφισβήτηση της ρύθμισης για τον αναβαλλόμενο φόρο από την ΕΚΤ, όπως αποκάλυψε η Wall Street Journal.

Στελέχη τραπεζών διατύπωναν την άποψη, σε σχέση με τον αναβαλλόμενο φόρο, ότι το δημοσίευμα της WSJ δεν σημαίνει και απαραίτητα την απόρριψη στο σύνολό τους των ρυθμίσεων για τον αναβαλλόμενο φόρο, αλλά θεωρούσαν ως πιθανότερο ενδεχόμενο, να προσμετρηθεί στα stress tests, μέρος μόνο του οφέλους από την σχετική ρύθμιση.

Κλείσιμο
Η αγωνία φαίνεται ότι θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις 24 Οκτωβρίου που θα πάρουν τα επίσημα αποτελέσματα στα χέρια τους. Τα στελέχη της κεντρικής τράπεζας κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους και η παρουσίαση αρχικών και αποσπασματικών αποτελεσμάτων από τα stress test, δεν οδήγησε σε μια πρώτη εικόνα για το αποτέλεσμα. Κρίσιμες ακόμη λεπτομέρειες που μετρούν για τη διαμόρφωση των κεφαλαιακών αναγκών παραμένουν ανοικτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επικοινωνία μεταξύ τραπεζών και ΕΚΤ για επιμέρους θέματα συνεχίζεται με την ανταλλαγή emails.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης