Ανακοινώθηκε επίσημα ο διαγωνισμός για τα πετρέλαια σε Ιόνιο - Κρήτη

Η προκήρυξη για τις παραχωρήσεις των 20 «οικοπέδων» δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ

Αναρτήθηκε η προκήρυξη για τις παραχωρήσεις των 20 «οικοπέδων» σε Ιόνιο και Κρήτη στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ξεκινήσουν οι καταθέσεις προσφορών.

Στις 5 Νοεμβρίου προηγήθηκε η ανακοίνωση του διαγωνισμού για τις χερσαίες περιοχές στην Δυτική Ελλάδα. Έτσι, οι εταιρείες έχουν προθεσμία 90 ημερών να καταθέσουν τις προσφορές τους και μετά θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης που διαρκέσει δύο μήνες, η κατάθεση των συμβάσεων θα διαρκέσει τρεις μήνες και η υπογραφές ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2015.

Η προκήρυξη αναφέρει τους όρους χορήγησης και χρήσης αδειών αναζήτησης, έρευνας και παραγωγής Υδρογονανθράκων, που αφορά στον 2ο Διεθνή Γύρο Αδειοδότησης για παραχώρηση δικαιωμάτων σε υπεράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και νοτίως της Κρήτης.

Να σημειωθεί ότι για τις περιοχές Αρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και ΒΔ Πελοπόννησο έχει ενδιαφερθεί από τον περασμένο  Απρίλιο η ιταλική εταιρία Enel, αλλά και τα ΕΛΠΕ και η Energean Oil. Η ελληνική πλευρά πρόσφατα ανέφερε το ενδιαφέρον των ξένων πετρελαϊκών, μεσαίων και μεγάλων, που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής ο επικείμενος διαγωνισμός  για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και την Κρήτη, ενώ έχει υπογραμμίσει ότι το οικόπεδο του πατραϊκού, σε βάθος 25ετίας, θα δώσει 5 δισ. στο Δημόσιο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr