«Ζωντάνεψε» την Wall o Ντράγκι

«Ζωντάνεψε» την Wall o Ντράγκι

Ο Dow σημείωσε άνοδο 260 μονάδων ή 1,48% στις 17.814 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,52% στις 2.063 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,77% στις 4.750 μονάδες

«Ζωντάνεψε» την Wall o Ντράγκι
Mε ισχυρή άνοδο έκλεισε η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την ανακοίνωση της ΕΚΤ για αγορά κρατικών ομολόγων χωρών της Ευρωζώνης, με το ύψος της να φθάνει στα 60 δισ. ευρώ μηνιαίως.

Αν και οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι επενδυτές διατηρούν κάποιο σκεπτικισμό για το εάν το QE – όχι μόνο της ΕΚΤ, αλλά γενικότερα – έχει ουσιαστική θετική επίδραση σε μία οικονομία, η απόφαση της ΕΚΤ δεν παύει να αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η τράπεζα είναι, όντως, πρόθυμη να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Κλείσιμο
Ο Dow σημείωσε άνοδο 260 μονάδων ή 1,48% στις 17.814 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,52% στις 2.063 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,77% στις 4.750 μονάδες.

Ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κερδών για τις αμερικανικές μετοχές.

«Είμαστε ευχαριστημένοι. Πάντα υπήρχε μία ανησυχία ότι θα μας απογοήτευε η ΕΚΤ, έτσι είμαστε ευχαριστημένη από το μέγεθος και την δομή των προτεινόμενων δράσεων. Υπάρχουν πολύπλοκα σημεία, αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλά νέα», αναφέρει ο John De Clue, επικεφαλής αναλυτής της U.S. Bank Wealth Management.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης