Η αλήθεια για την «αντικατάσταση» Βαρουφάκη από Δραγασάκη

Η αλήθεια για την «αντικατάσταση» Βαρουφάκη από Δραγασάκη

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Την κυβέρνηση εκπροσωπεί στο Eurogroup o Γ. Βαρουφάκης - Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Τις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια από εδώ και στο εξής θα αναλάβει το γραφείο του κ. Δραγασάκη

Η αλήθεια για την «αντικατάσταση» Βαρουφάκη από Δραγασάκη
Στην αποκάλυψη πως ο Γιάννης Δραγασάκης και όχι ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ηγηθεί στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνηση με την τρόικα προχώρησε προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες το απόγευμα της Δευτέρας, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν.

«Πιστεύω ότι θα είναι μια διαδικαστική συνάντηση. Η επιστολή από την Αθήνα θα είναι το σημείο εκκίνησης και καταλαβαίνω πως οι θεσμοί συναντήθηκαν με τις αρχές της Ελλάδας και η ομάδα που θα είναι υπεύθυνη για τις συζητήσεις θα είναι βασισμένη στον Έλληνα Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Σημειώνουμε σημαντική υλικοτεχνική πρόοδο και επιπλέον πρόοδος θα σημειωθεί σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Κλείσιμο
Μεταξύ άλλων, ο κ. Νούναν είπε πως στην Ελλάδα έχει γίνει σημαντική πρόοδος η οποία
-οπως τόνισε- πρέπει να συνεχιστεί, αναφέροντας παράλληλα πως είναι αναγκαίο να διευκρινιστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της λίστας Βαρουφάκη.
Διαβάστε τι ακριβώς δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν απαντώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες:

Αναμένετε κάποια νέα κρίση στην Ελλάδα με άμεσο αποτέλεσμά της ένα ελληνικό δημοψήφισμα;
-«Όχι, πιστεύω ότι θα είναι μια διαδικαστική συνάντηση, η επιστολή από την Αθήνα θα είναι το σημείο εκκίνησης και καταλαβαίνω πως οι θεσμοί συναντήθηκαν με τις αρχές της Ελλάδας και η κυβέρνηση αποφάσισε πως η ομάδα που θα είναι υπεύθυνη για τις συζητήσεις θα επικεντρωθεί γύρω στον έλληνα Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης (Γιάννη Δραγασάκη). Σημειώνουμε σημαντική υλικοτεχνική πρόοδο και επιπλέον πρόοδος θα σημειωθεί σήμερα».

Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να λάβει ένα μέρος της δόσης που της αναλογεί;
-«Να εφαρμόσει ένα μέρος των μεταρρυθμίσεων».

Πιστεύετε πως οι μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν πολιτικοποιηθεί στη λίστα είναι και οι  υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν;

-«Υπάρχουν διάφορες απόψεις, όμως οι θεσμοί λαμβάνουν υπόψη τις πρώτες δεσμεύσεις που συζητήθηκαν και ήταν ικανοποιητικά διατυπωμένες, για να φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα πριν το τέλος του Απριλίου. Πιστεύω πως καμία πρόταση δεν έχει «φύγει» από το τραπέζι. Πιστεύω πως η δεύτερη λίστα μεταρρυθμίσεων ήταν μια ιεράρχηση των προτάσεων στη πρώτη λίστα και δεν σκοπεύει να καταρρίψει κάποια από τις αρχικές προτάσεις και όπως το καταλαβαίνω αμφότερες προτάσεις είναι υπό συζήτηση. Ήρθε η ώρα να περάσουμε σε ένα πιο τεχνικό πεδίο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών. Δεν είναι δουλειά των υπουργών να ασχολούνται με τις λεπτομέρειες των προτάσεων».

Θεωρείτε πως η υπομονή των εταίρων ως προς την Ελλάδα έχει εξαντληθεί;
-«Κανείς δεν μου το έχει μεταφέρει αυτό. Από την πλευρά της Ιρλανδίας ευχόμαστε τα καλύτερα προς την ελληνική κυβέρνηση αν και έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας».





Διαψεύδει ο Δραγασάκης

Τη δήλωση του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών διαψεύδουν κατηγορηματικά συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Ο Μάικλ Νούναν, προσερχόμενος στο Eurogroup είπε πως επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από την ελληνική πλευρά θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, αντί του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση» επισημαίνεται από το γραφείο του κ. Δραγασάκη και προστίθεται ότι στο Eurogroup την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Δραγασάκη προς διάψευση των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας ότι η ομάδα που θα είναι υπεύθυνη για τις διαπραγματεύσεις θα επικεντρωθεί γύρω από τον κ. Δραγασάκη:

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα και δηλώσεις ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επισημαίνει τα εξής:
1.    Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση.
2.    Την κυβέρνηση εκπροσωπεί στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.


Ρευστότητα για τρεις εβδομάδες...
Στο μεταξύ, την ώρα της έναρξης του Eurogroup τα διεθνή μέσα μεταδίδουν δήλωση Ευρωπαίου μη κατονομαζόμενου αξιωματούχου σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα έχει ρευστότητα μόνο για τρεις εβδομάδες ακόμα...
Το σχόλιο του Σλοβάκου
Σε ένα δηλητηριώδες σχόλιο για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προέβη ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών. Προσερχόμενος στο Eurogroup ο Πέτερ Καζίμιρ κλήθηκε να σχολιάσει την επιστολή Βαρουφάκη και απάντησε ότι δεν μπορεί να την σχολιάσει γιατί δεν είναι υπουργός Πολιτισμού να κρίνει τον τρόπο γραφής...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης