Η απεργία στο λιμάνι φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου
Έκρυθμη είναι πλέον η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά μετά την απόφαση των εργαζομένων να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.
Στη κυβέρνηση τα λιμάνια είναι ο πρώτος μεγάλος πονοκέφαλος. Η γραμμή που θα ακολουθηθεί θα χαραχθεί στο Μαξίμου σε ειδική σύσκεψη. Ο εμπορικός κόσμος στενάζει, οι ζημιές μεγαλώνουν και βρίσκονται εγκλωβισμένα περισσότερα από 6.000 εμπορευματοκιβώτια ((βλ. εδώ
Έκρυθμη είναι πλέον η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά μετά την απόφαση των εργαζομένων να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Στη κυβέρνηση τα λιμάνια είναι ο πρώτος μεγάλος πονοκέφαλος. Η γραμμή που θα ακολουθηθεί θα χαραχθεί στο Μαξίμου σε ειδική σύσκεψη. Ο εμπορικός κόσμος στενάζει, οι ζημιές μεγαλώνουν και βρίσκονται εγκλωβισμένα περισσότερα από 6.000 εμπορευματοκιβώτια ((βλ. εδώ http://www.protothema.gr/content.php?id=46777&category_id=34 το ρεπορτάζ που μετέδωσε την Πέμπτη το protothema.gr) Στο μεταξύ, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγής της ΟΜΥΛΕ της Ενωσης Δοκίμων και Μονίμων Λιμενεργατών και του Δήμου Περάματος με την οποία ζητάνε να κηρυχθεί αντισυνταγματική η σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψαν ΟΛΠ-Cosco. Όπως έχει αποκαλύψει το protothema.gr η σύμβουλος Επικρατείας, Ευαγγελία Νίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνει την απόρριψη των προσφυγών. Σύμφωνα με την εισηγήτρια της υπόθεσης, δεν είναι αντισυνταγματική η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης με νόμο, ενώ «η αίτηση των συνδικαλιστικών φορέων είναι εκπρόθεσμη». Την ίδια ώρα 14 Ενώσεις και Σύλλογοι εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων . «Οι εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια, μετά και τις πρόσφατες επί 14μηνο κινητοποιήσεις αυτών, κρίνονται αδιανόητες και απαράδεκτες και βρίσκουν αντίθετες όλες τις παραγωγικές τάξεις αλλά και τους απασχολουμένους στον κλάδο της Ναυτιλίας καθώς και σε όλο τον εμπορικό κόσμο, λαμβανομένου ιδιαίτερα υπόψη αφ’ ενός μεν της χρονικής συγκυρίας εν μέσω εκλογών, αφ’ ετέρου δε και της σοβούσας διεθνούς και τοπικής οικονομικής κρίσης.» και προσθέτουν: «Οι πρακτικές αυτές όπως είναι φυσικό δυναμιτίζουν τις όποιες προσπάθειες για την επαναφορά των λιμένων σε ομαλούς ρυθμούς εργασίας μετά τις πρόσφατες επί 14μηνο περίπου κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια, οι οποίες δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα και έχουν κυριολεκτικά εξουθενώσει τις επιχειρήσεις μας, ενώ παράλληλα πολλές Εταιρείες έχουν απολέσει το αντικείμενό τους και επιπρόσθετα πολλές θέσεις εργασίας έχουν οριστικά χαθεί. Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Διοικήσεις :
Για άλλη μία φορά βρισκόμαστε όμηροι καταστάσεων που φαλκιδεύουν τις δραστηριότητες των Εταιρειών μας, αλλά και όλου του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της Χώρας, όταν οι Νόμοι σε αυτήν την Χώρα όπως διαφαίνεται δεν εφαρμόζονται».
1. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος
2. του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών
3. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς,
4. του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς,
5. της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου,
6. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς,
7. του Πανελληνίου Συλλόγου Εφοδιαστών πλοίων,
8. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής- Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου,
9. του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων Πειραιώς,
10. της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως,
11. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διεθνούς Μεταφοράς & Logistics Ελλάδος,
12. της Ενώσεως Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών πλοίων,
13. της Ενώσεως Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών πλοίων ο «Αγ. Νικόλαος»,
14. του Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιρειών Εθνικών Οδικών Μεταφορών
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr