Mέρκελ: Oι συνομιλίες απέχουν πολύ από την κατάληξη

Η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει σκληρές μεταρρυθμίσεις, εάν επιθυμεί να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, όπως υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο CNN

Δεν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, σχετικά με την συμφωνία μεταρρυθμίσεων έναντι ρευστότητας, αναφέρει η Γερμανίδα Καγκελάριος σε δηλώσεις της σε συνέντευξη Τύπου στο Μέζεμπεργκ του Βερολίνο.

"Οι συνομιλίες βρίσκονται μακριά από την επίτευξη συμφωνίας", σημείωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό και οι δανειστές της, η ευρωζώνη και το ΔΝΤ δεν έχουν ακόμα έρθει σε συμφωνία μαζί της.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, ζήτησε την Πέμπτη "ρεαλιστικές" προτάσεις από αυτές που παρουσιάστηκαν στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνεται.

Νωρίτερα μιλώντας στο CNN η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι η  Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει σκληρές μεταρρυθμίσεις, εάν επιθυμεί να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις της στο αμερικανικό δίκτυο, μετά το πέρας της συνάντησης Τσίπρα-Γιούνκερ, η κυρία Μέρκελ παράδεχτηκε ότι «και οι δύο πλευρές θα πρέπει να εργαστούν σκληρά», αλλά ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα οφείλει να εξετάσει το παράδειγμα άλλων χωρών της Ευρωζώνης -όπως η Ιρλανδία- οι οποίες έχουν εφαρμόσει επώδυνες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την χρηματοπιστωτική κρίση.

«Εφάρμοσαν ένα τέτοιο πρόγραμμα (σ.σ.: η Ιρλανδία) και σήμερα έχουν τον καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη. Αυτό είναι ένα μονοπάτι που πρέπει να το ακολουθήσει και η Ελλάδα. Και γι' αυτό τον λόγο οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές, αλλά γίνονται προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», υπογράμμισε η κυρία Μέρκελ.

Διαβάστε περισσότερες οικονιμικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr