Τη «χρυσή τομή» για τις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες αναζητούν οι τράπεζες

Η εξίσωση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες αποδεικνύεται πιο πολύπλοκη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις

Προς ένα μοντέλο ανάλογο με αυτό που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, προσανατολίζονται οι τράπεζες αναζητώντας τη «χρυσή τομή» για την περίπτωση της έτερης μεγάλης «προβληματικής» εταιρείας του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών.

Ωστόσο, η εξίσωση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες αποδεικνύεται πιο πολύπλοκη σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, δεδομένου ότι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις για το αν τελικά η εταιρεία θα προσδεθεί στο «άρμα» του Νηρέα ή της Σελόντα. Στην περίπτωση της Δίας, η λύση που επελέγη ήταν να περάσει το σύνολο του ενεργητικού της καθώς και τμήμα του παθητικού της στη Σελόντα, ενώ για τον Οκτώβριο (και πιθανότατα νωρίτερα) έχει ορισθεί η συζήτηση στο Πρωτοδικείο της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας με τις πιστώτριες τράπεζες και τη Σελόντα, σύμφωνα με τις διατάξεις της διαδικασίας των άρθρων 99 του Πτωχευτικού Κώδικα και πιο συγκεκριμένα του άρθρου 106β ΠτΚ σε συνδυασμό με το άρθρο 106θ του ίδιου νόμου.

Προς την ίδια κατεύθυνση φαίνεται ότι κινούνται οι εμπλεκόμενες πλευρές και για τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, με επικεφαλής τον κ. Ι. Κατσιβέλη, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας για πάνω από μία πενταετία και απασχολεί τα τραπεζικά επιτελεία. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, οι συναντήσεις μεταξύ πιστωτριών τραπεζών, νομικών αλλά και εκπροσώπων της ίδιας της εταιρείας είναι συνεχείς με στόχο να βρεθεί η βέλτιστη λύση για την εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr