Ημέρα ρευστοποιήσεων στις διεθνείς αγορές

Η αρχή πολλές φορές  δεν είναι το ήμισυ του παντός! Όπως για παράδειγμα στη Wall Street. Που  άνοιξε μεν θετικά, στη συνέχεια όμως οι έντονες πιέσεις που επικράτησαν στον τραπεζικό κλάδο – όπου μάλιστα υπήρξαν έως και υποβαθμίσεις αναλυτών για αρκετές τραπεζικές μετοχές – σε συνδυασμό με την υποχώρηση των τιμών των ενεργειακών μετοχών («γύρισε» το αργό κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι) και την ανάκαμψη του δολαρίου έ

Η αρχή πολλές φορές  δεν είναι το ήμισυ του παντός! Όπως για παράδειγμα στη Wall Street. Που  άνοιξε μεν θετικά, στη συνέχεια όμως οι έντονες πιέσεις που επικράτησαν στον τραπεζικό κλάδο – όπου μάλιστα υπήρξαν έως και υποβαθμίσεις αναλυτών για αρκετές τραπεζικές μετοχές – σε συνδυασμό με την υποχώρηση των τιμών των ενεργειακών μετοχών («γύρισε» το αργό κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι) και την ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του ευρώ, δημιούργησαν συνθήκες τέτοιες που δεν επέτρεψαν καν το να επιχειρηθεί μια κάποια προσπάθεια εξισορρόπησης την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, όπως είθισται συχνά να συμβαίνει. 

Κάπως έτσι λοιπόν το κλείσιμο βρήκε τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 1,05% στις 9.867,58 μονάδες, το Nasdaq στο -0,59% και τον S&P χαμηλότερα κατά 1,17%.  

Σημαντικές ρευστοποιήσεις σημειώθηκαν και στην Ευρώπη, κι εδώ μετά από θετικό άνοιγμα και κόντρα στα μάλλον θετικά εταιρικά νέα της ημέρας. Ας όψεται το «γύρισμα» της Wall προς τα κάτω. Στο τέλος, ο FTSE στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,97%, στη Φρανκφούρτη ο DAX απώλεσε ποσοστό 1,71% και στο Παρίσι ο CAC έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,68%.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr