Εκρηκτική η άνοδος του Χ.Α. μετά το «βατερλό» της περασμένης εβδομάδας

Με άνοδο 7,4% έκλεισε η συνεδρίαση - Στις 487,92 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Στα 74,6 εκατ. ευρώ ο όγκος των συναλλαγών

Εκρηκτική η άνοδος στην Αθήνα, ωστόσο οι έντονες ανοδικές κινήσεις προσφέρονται για πωλήσεις μέσα στο περιβάλλον που διαμορφώνει η κυβέρνηση με τους θεσμούς
.

Η πρώτη δεν εφαρμόζει όσα υποσχέθηκε και κτυπά όλους όσοι την ψήφισαν (βλέπε αγρότες), ενώ οι δεύτεροι ζητούν ολοένα και περισσότερα μέτρα.

Είναι προφανές ότι και οι δυο πλευρές πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω. Η μεν Αθήνα να περάσει μέτρα που δεν θα είναι αντιαναπτυξιακά, οι δε  δανειστές να χαλαρώσουν λίγο την “μέγγενη” των μέτρων. Όπως βλέπουμε, η ελληνική κυβέρνηση οδεύει ολοταχώς  προς την σύγκρουση.      

Σε αυτό το σκηνικό η Ελλάδα
δεν είναι επενδύσιμη για τους ξένους επενδυτές, έτσι οι αμφιβολίες δεν θα αργήσουν να επιστρέψουν, με την πρώτη ευκαιρία στην Αθήνα.

Η αγορά λοιπόν κλείδωσε με κέρδη 7,40% στις 487,92 μονάδες, ένα τεχνικό επίπεδο που είναι κρίσιμο αν διατηρηθεί καθώς μπορεί να αλλάξει τάση.

Εν τω μεταξύ, η ελληνική αγορά έλαβε -δια της πλαγίας οδού- μια βοήθεια καθώς ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι θα αγοράσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Ιταλίας με αντάλλαγμα την ρευστότητα.

Οι δηλώσεις αυτές έδωσαν μια ώθηση σε όλο τον ευρωπαϊκό κλάδο.

“Κλείδωσε” η Eurobank στα 0,421 ευρώ με κέρδη 29,94%. Με άνοδο 28,57% η Τράπεζα Πειραιώς στα 0,126 λεπτά. Με άνοδο 26,27% η Εθνική Τράπεζα στα 0,19 λεπτά.  
Κέρδη 21,21% για την Alpha Bank στα 1,60 ευρώ. Στα 74 εκατ.ευρώ ανή
λθαν οι συνολικές συναλλαγές. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr