Σ. Αραβία: Θα «παγώσουμε» την παραγωγή πετρελαίου αν το κάνει το Ιράν

Σ. Αραβία: Θα «παγώσουμε» την παραγωγή πετρελαίου αν το κάνει το Ιράν

Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως έχει δηλώσει ότι θα βάλει «ταβάνι» στην παραγωγή πετρελαίου, περίπου στα 10,3-10,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αν συμφωνήσουν και οι άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες

Σ. Αραβία: Θα «παγώσουμε» την παραγωγή πετρελαίου αν το κάνει το Ιράν
Η Σαουδική Αραβία δεν θα περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου αν κι άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, όπως το Ιράν, δεν συμφωνήσουν στο «πάγωμα» στη συνάντηση της Κυριακής, στην Ντόχα, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής πρίγκιπας της χώρας, Mohammed bin Salman, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως έχει δηλώσει ότι θα βάλει «ταβάνι» στην παραγωγή πετρελαίου, περίπου στα 10,3-10,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αν συμφωνήσουν και οι άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες.

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, όμως, το Ιράν ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχει λόγος να παρευρεθεί στη συνάντηση γιατί η χώρα πρέπει να ανακάμψει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν την επιβολή κυρώσεων.

«Αν όλοι οι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί δεν παγώσουν την παραγωγή δεν θα το κάνουμε ούτε εμείς. Θα πουλήσουμε σε κάθε ευκαιρία» δήλωσε ο 30χρονος πρίγκιπας.

Σύμφωνα πάντως με Ρώσο αξιωματούχο, μια συμφωνία είναι πιθανή ακόμα και χωρίς το Ιράν.

Η Σαουδική Αραβία έχει αρχίσει να νιώθει την πίεση από την πτώση των τιμών και μάλιστα, ο οίκος Fitch υποβάθμισε πρόσφατα το αξιόχρεο της χώρας στο ΑΑ- με αρνητικές προοπτικές, λόγω του πετρελαίου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης