Βρυξέλλες: Ίσως Eurogroup την άλλη εβδομάδα, αλλά δεν είναι πολύ πιθανό

Το σχέδιο νόμου της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλιστικό «διαφέρει σημαντικά» από την οπτική των θεσμών

Ανώτερες πηγές της Ευρωζώνης αναφέρουν πως το Eurogroup στο Άμστερνταμ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριών ωρών, όπου πρώτο θέμα συζήτησης θα είναι η ελληνική οικονομία και θα γίνει καταγραφή της προόδου στις διαπραγματεύσεις μέχρι σήμερα.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης αναφέρει πως έχει γίνει πρόοδος στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες αλλά δεν αναμένει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις πριν από το Eurogroup.

Για την ίδια πηγή το βέλτιστο σενάριο είναι να υπάρξει σημαντική σύγκλιση στα ανοιχτά ζητήματα κατά τη διάρκεια του Eurogroup, έτσι ώστε να επιστρέψουν έπειτα οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα και να με στόχο να φτάσουν σε μια συμφωνία με τις ελληνικές Αρχές.

Την ίδια ώρα, η ίδια ευρωπαϊκή πηγή ανέφερε πως «αν υπάρξει αρκετή πρόοδος στις συζητήσεις για την Ελλάδα, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ένα ακόμα Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα. Αλλά αυτό το σενάριο δεν είναι πολύ πιθανό».

Παράλληλα, ο υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε πως το σχέδιο νόμου της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλιστικό «διαφέρει σημαντικά» από την οπτική των θεσμών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr