Τα καλύτερα και τα χειρότερα αμειβόμενα επαγγέλματα στην Ελλάδα

Έκπληξη η πρώτη θέση στους αδικημένους της Ελλάδας - Οι γιατροί δεν έχουν την πρωτιά στους καλύτερα αμειβόμενους επαγγελματίες - Χαμηλά οι δικηγόροι, «παλεύουν» με τους εκπαιδευτικούς

Λίστα με τα επαγγέλματα που αποφέρουν χρήματα παρά την κρίση, αλλά και με εκείνα με τις χαμηλότερες απολαβές στη χώρα μας δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα totallymoney.com
.

Στη λίστα υπάρχουν εκπλήξεις ξεκινώντας με τα αρνητικά, καθώς οι δημοσιογράφοι είναι οι χειρότερα αμειβόμενοι στην Ελλάδα με μέσο όρο απολαβών τις 6.976 ευρώ ετησίως. Στη δεκάδα βρίσκονται ακόμη οι σερβιτόροι, οι αστυνομικοί, οι οδοκαθαριστές, οι μπάρμεν, αλλά και οι φυσικοθεραπευτές και οι βοηθοί οδοντιάτρου. 

Από την άλλη πλευρά, οι οδοντίατροι είναι αυτοί που κρατούν τα ηνία με τις καλύτερες αμοιβές, ακόμη πιο πάνω και από τους γιατρούς, ενώ οι δικηγόροι βρίσκονται στην 8η θέση. Μόλις τέσσερις θέσεις πιο κάτω, βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα πάντα με τη λίστα που έχει μια αρκετά πλούσια βιβλιογραφία για να στηρίξει τα ευρήματα και τις θέσεις της.

Τα χειρότερα αμειβόμενα επαγγέλματα:

10. Αστυνομικός 14.135
 
9. Μαραγκός 13.691
 
8. Βοηθός οδοντιάτρου 13.463
 
7. Φυσιοθεραπευτής 13.463
 
6. Ταξιδιωτικός πράκτορας 13.097
 
5. Μπάρμαν 12.512
 
4. Οδοκαθαριστής - Καθαριστής παραθύρων 12.368
 
3. Οδηγός λεωφορείου 9.607
 
2. Σερβιτόρος 8.406
 
1. Δημοσιογράφος 6.976



Η λίστα με τα καλύτερα αμειβόμενα επαγγέλματα:





Παράλληλα η λίστα επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι η σχέση αμοιβής και εργασίας στην Ελλάδα είναι δυσανάλογη, καθώς ο μέσος Έλληνας αυτή τη στιγμή λαμβάνει 23.858 ευρώ ετησίως (έτσι λέει η λίστα), ενώ δουλεύει 40 ώρες την εβδομάδα. Η ετήσια αμοιβή του είναι η τρίτη χαμηλότερη (μόνο Κύπρος και Πορτογαλία βρίσκονται πιο χαμηλά), ενώ οι ώρες εργασίας είναι οι περισσότερες στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι ο μέσος Γερμανός εργάζεται 26 ώρες εβδομαδιαία και οι ετήσιες απολαβές του φτάνουν τις 39.781 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr