Βαρουφάκης: Να μη φοβούνται οι Έλληνες όταν ο Σόιμπλε μιλά για επιστροφή στη δραχμή

«Το πρόγραμμα που προσπαθούν να επιβάλλουν στον κ. Τσίπρα για να το υπογράψει είναι ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει. Είναι σχεδιασμένο για να αποτύχει» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών

Στην πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς επανεμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης εξαπολύοντας νέους κεραυνούς σε βάρος του πρωθυπουργού και των πρώην συντρόφων του ενώ εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε ότι το σενάριο επιστροφής στη δραχμή δεν είναι καταστροφικό για τη χώρα.

«Το πρόγραμμα που προσπαθούν να επιβάλλουν στον κ. Τσίπρα για να το υπογράψει είναι ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει. Είναι σχεδιασμένο για να αποτύχει» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «πολύ φοβάμαι ότι οι πρώην σύντροφοι μου είναι αποφασισμένοι να υπογράψουν πράγματα που καταστρέφουν την χώρα».

Σε ομιλία του στην Αίγινα ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι οι 'Έλληνες δεν θα πρέπει να απειλούμαστε με το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή. «Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον Σόιμπλε όταν μας λέει ότι θα μας βγάλει από το Ευρώ. Η απάντηση πρέπει να είναι στείλτε μας στη δραχμή» είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι το ελληνικό μνημόνιο είναι ουσιαστικά το εγχείρημα για τη διάσωση των γερμανικών τραπεζών.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει λιγότερες εξουσίες και δυνατότητες από τον δήμο Καρπενησίου ή Κορίνθου

Σε άλλη συνέντευξη, που παραχώρησε στον Αlpha 989, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λιγότερες εξουσίες και δυνατότητες από τον δήμο Καρπενησίου ή Κορίνθου». 

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι «δε θα έχουν καμία σημασία οι εκλογές, καθώς στο μνημόνιο η κυβέρνηση δεσμεύεται πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς την έγκριση των θεσμών. Η ελληνική κυβέρνηση έχει λιγότερες εξουσίες και δυνατότητες από τον δήμο Καρπενησίου ή Κορίνθου. Τι σημαίνει η 1η σελίδα του 3ου μνημονίου; Ότι ο πιο πατριώτης να αναλάβει πρωθυπουργός, ουσιαστικά γίνεται δούλος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι «για να πάψει ο αποπροσανατολισμός και να περάσουμε από το παρελθόν στο μέλλον απαιτούνται δύο λέξεις: “αναδιάρθρωση χρέους”. Αλλά κι εδώ υπάρχουν ερωτήματα. «Θα είναι θεραπευτική για να μας δώσει μία ώθηση προς το μέλλον ή θα γίνει κατόπιν εορτής όταν θα έχει αδειάσει η χώρα; ».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr