Όταν ο Τσακαλώτος δήλωνε ότι δεν είναι σωστό να ζητάνε τώρα από την Ελλάδα να νομοθετήσει τι θα κάνει το 2019

Όταν ο Τσακαλώτος δήλωνε ότι δεν είναι σωστό να ζητάνε τώρα από την Ελλάδα να νομοθετήσει τι θα κάνει το 2019

«Είναι μια δέσμευση που ξεπερνάει κατά πολύ το ευρωπαϊκό δημοκρατικό πλαίσιο και τις ηθικές αξίες της Ευρώπης» έλεγε ο υπουργός Οικονομικών στις 26 Ιανουαρίου του 2017 για την αξίωση των δανειστών να θεσμοθετηθούν από τώρα μέτρα που θα εφαρμοστούν τρία χρόνια μετά

Όταν ο Τσακαλώτος δήλωνε ότι δεν είναι σωστό να ζητάνε τώρα από την Ελλάδα να νομοθετήσει τι θα κάνει το 2019
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι πρώτες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό ο κ. Τσακαλώτος δεν έκανε καμία δήλωση μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup ούτε εκδόθηκε κάποια γραπτή δήλωση από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών. «Μίλησε» μόνο το Μαξίμου με non paper, καθώς επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών επιστρέφει από τις Βρυξέλλες το απόγευμα της Τρίτης και ορισμένοι αναλυτές βλέπουν ένα θέμα για το πώς θα μπορούσε να παρουσιαστεί από την ελληνική πλευρά (και από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών) η αποδοχή της προ-νομοθέτησης μέτρων για το 2019 (για αφορολόγητο και συντάξεις) όπως προκύπτει από το χθεσινοβραδινό Euorgroup.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στις δηλώσεις του on camera μετά το προηγούμενo Εurogroup της 26ης Ιανουαρίου του 2017 είχε ταχθεί σε υψηλούς τόνους εναντίον αυτής της επιλογής. Συγκεκριμένα, είχει πει οΕυκλείδης Τσακαλώτος: «Δεν είναι σωστό να ζητάς από μια χώρα σε πρόγραμμα να νομοθετήσει δύο και τρία χρόνια πριν, τι θα κάνει το 2019. Είναι μια δέσμευση που ξεπερνάει κατά πολύ το ευρωπαϊκό δημοκρατικό πλαίσιο και τις ηθικές αξίες της Ευρώπης».

Κλείσιμο
Δείτε το βίντεο:



Στις ίδιες δηλώσεις πριν από περίπου ένα μήνα, ο υπουργός Οικονομικών είχε αναφέρει ότι το ΔΝΤ ζητάει την προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018. «Αυτό χρειάζεται να το σκεφτούμε ξανά, πρώτον γιατί η δημοσιονομική μας απόδοση είναι τόσο καλή και κάθε φορά που ξεπερνούμε τους στόχους γίνεται όλο και πιο μη αναγκαία η λήψη μέτρων. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αυτή η απαίτηση ξεπερνάει τη δημοκρατική κουλτούρα της Ευρώπης.

Πολύ νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2016, ο κ. Τσακαλώτος είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί αν μειωθεί το αφορολόγητο κάτω από τις 9.100 ευρώ, κάτι που τελικά δεν συνέβη όταν το αφορολόγητο υποχώρησε στις 8.636 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης