Ζαμπίνε Λάουτενσλεγκερ (ΕΚΤ): Η Γαλλία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ΕΕ

Eίπε ακόμη πως δεν αναμένει να υπάρξει μεγάλη πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στο εγγύς μέλλον, αν και αναγνώρισε πως υπάρχουν «αβεβαιότητες», όπως οι προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις στη Γαλλία και στη Γερμανία

Η Ζαμπίνε Λάουτενσλεγκερ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε χθες Πέμπτη ότι αποκλείει η Γαλλία να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίας και να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ πρόσθεσε πως η πιθανότητα να υπάρξει ένα κραχ στις χρηματαγορές στο εγγύς μέλλον είναι πολύ μικρή.

Η υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας έχει προτείνει η χώρα να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της, αλλά η Λάουτενσλεγκερ δήλωσε ότι «δεν μπορεί να φανταστεί τη Γαλλία να αποχωρεί από την ΕΕ».
«Τις δυσκολίες (τις οποίες συνεπάγεται η έξοδος) τις βιώνει η χώρα στην οποία βρισκόμαστε», εξήγησε η Λάουτενσλεγκερ. «Δεν είναι ακριβώς παράδειγμα προς μίμηση».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έπειτα από μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Γερμανική Ένωση του London School of Economics, η Λάουτενσλεγκερ συμπλήρωσε: «πάντοτε κάνεις σχέδια για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, σχεδόν για όλα, αλλά για να είμαι πολύ ξεκάθαρη, δεν έχω κανένα σχέδιο για το ενδεχόμενο η Γαλλία να αποχωρήσει (από την ΕΕ) διότι δεν πιστεύω ότι η Γαλλία θα αποχωρήσει».

Ακόμη, η Λάουτενσλεγκερ είπε πως δεν αναμένει να υπάρξει μεγάλη πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στο εγγύς μέλλον, αν και αναγνώρισε πως υπάρχουν «αβεβαιότητες», όπως οι προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις στη Γαλλία και στη Γερμανία.

Ακόμη, η Λάουτενσλεγκερ είπε πως οι τράπεζες της Βρετανίας που θέλουν να συναλλάσσονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση να τους δοθεί άδεια να το κάνουν νωρίς.

Η γερμανίδα αξιωματούχος της ΕΚΤ προειδοποίησε ότι δεν θα επιτραπεί στα πιστωτικά ιδρύματα της Βρετανίας να καταστρατηγήσουν τους κανόνες.

Απέφυγε να πει πόσο προσωπικό θα πρέπει να έχουν οι νέες θυγατρικές που θα ιδρύουν οι βρετανικές τράπεζες και σημείωσε πως κάθε αίτηση θα εξετάζεται ξεχωριστά. Πρόσθεσε ότι αναμένει οι περισσότερες από τις 40 τράπεζες που έχουν σήμερα πελάτες στην ηπειρωτική Ευρώπη να το κάνουν το συντομότερο δυνατόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr