Νέος «πάγος» από Ντάισελμπλουμ: Η αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα

«Δεν νομίζω ότι οι θεσμοί θα ολοκληρώσουν την αξιολόγηση πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα τον Απρίλιο», ανέφερε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών - Μίλησε για τη μετατροπή της τρόικας σε Ευρωπαϊκό Μηχανισμό αλά ΔΝΤ

Η τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης δεν θα ολοκληρωθεί γρήγορα, υποστήριξε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ
, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Δεν νομίζω ότι οι θεσμοί θα ολοκληρώσουν την αξιολόγηση πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα τον Απρίλιο», ανέφερε σχετικά ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών το μέλλον του οποίου στην κεφαλή της Ευρωομάδας έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων ολλανδικών εκλογών.

Ο ίδιος σημείωσε πως εξακολουθεί να περιμένει το ΔΝΤ να αποφασίσει για ένα νέο πρόγραμμα, προσθέτοντας πως θα ήταν «καλοδεχόμενο» αν αυτό συνέβαινε μέχρι το καλοκαίρι.

Ανέφερε επίσης ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) πρέπει ουσιαστικά να μετατραπεί σε μια ευρωπαϊκή εκδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η σημερινή «τρόικα» των δανειστών στην Ελλάδα θα διασπαζόταν μακροπρόθεσμα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «αισθάνεται όλο και πιο άβολα, και δικαιολογημένα» στον ρόλο της στην τρόικα, ενώ σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κι άλλα «σημαντικά καθήκοντα» στα οποία πρέπει να επικεντρωθεί.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr