Αξιωματούχος της ΕΕ διαλύει τις προσδοκίες για συμφωνία: «Είναι ακόμα πολύ, πολύ νωρίς»

Ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα μιλάει για θέμα ημερών - Απομακρύνεται το ενδεχόμενο για πολιτική συμφωνία μετά τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ ότι τα ζητήματα θα οριστικοποιηθούν στα επόμενα Eurogroup μέχρι τον Μάιο... 

Απομακρύνεται περαιτέρω το σενάριο μιας πολιτικής συμφωνίας-πακέτο με το οποίο θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και θα σηματοδοτήσει τη διαδικασία εξόδου της ελληνικής οικονομίας από τον... πάγο, έπειτα από τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε πως η πολιτική συζήτηση για μια συνολική συμφωνία θα γίνει στο Eurogroup του Απριλίου ή του Μαϊου κι έτσι διέλυσε τις όποιες προσδοκίες είχαν προσπαθήσει να δημιουργήσουν τις τελευταίες ώρες κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα.

Ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε πως οι επαφές έχουν εντατικοποιηθεί, με στόχο να υπάρξει μια τεχνική συμφωνία και εν τέλει να οριστικοποιηθούν όλα τα ζητήματα στα επόμενα Eurogroup.

Παράλληλα στις Βρυξέλλες έχουν ξεκινήσει οι επαφές της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας Τσακαλώτου, Χουλιαράκη και Αχτσιόγλου, με ολόκληρη την ομάδα των δανειστών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ESM, ΕΚΤ, ΔΝΤ) από τις τρεις και μισή ώρα Ελλάδος την Τρίτη.

Όμως το τοπίο για τα πιθανά αποτελέσματα που θα φέρει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες είναι ακόμη θολό.

Είναι ενδεικτικό ότι υψηλόβαθμη ευρωπαϊκή πηγή με την οποία συνομίλησε το www.protothema.gr εκτίμησε ότι είναι ακόμα «πολύ, πολύ νωρίς» να μιλήσουμε για πιθανά αποτελέσματα, όχι μόνο ως προς τις επαφές που γίνονται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες, αλλά και για το γενικότερο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, προμηνύοντας έτσι πως έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και ενισχύοντας το σενάριο που θέλει όλα για όλα να βρίσκονται στον αέρα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr