Όταν στα γκάλοπ μπλέκουν οι μύχιοι πόθοι…

Όταν στα γκάλοπ μπλέκουν οι μύχιοι πόθοι…

Δεν μας λέει το πρακτορείο πόσοι από αυτούς που  υμμετέχουν έχουν ποντάρει ποσά στη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας...

Όταν στα γκάλοπ μπλέκουν οι μύχιοι πόθοι…
Δεν είμαι υπέρ της  συνωμοσιολογίας, δεν πιστεύω ότι σκοτεινοί νόες ανά τον πλανήτη απεργάζονται σατανικά σχέδια για να εξαφανίσουν την ένδοξη αυτή γωνιά της γης από τον χάρτη.

Αλλά γνωρίζω –  άνθρωποι είμαστε – πόσο το wishful thinking, όπως το λένε στην Γηραιά Αλβιόνα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μπορεί να επηρεάσει απόψεις που υποτίθεται ότι διαμορφώνονται με βάση αντικειμενικά στοιχεία.

Ειδικά δε όταν πίσω από τους μύχιους πόθους υπάρχει  μπόλικος παράς…

Το έγκυρο αμερικανικό  πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει σήμερα ως πρώτο θέμα ένα γκάλοπ αναλυτών και συνδρομητών του, από το οποίο αναδεικνύεται ότι το 73% εξ αυτών πιστεύουν ότι θα έχουμε, τελικώς, ένα greek default.

Ελληνιστί, μια χρεοκοπία  της ελληνικής οικονομίας, παρόλο που αυτή έχει τεθεί υπό τους περιορισμούς του ΔΝΤ.

Μάλιστα, σε ποσοστό 40% οι συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση βλέπουν και έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ μόνο το 23% εκφράζει εμπιστοσύνη στον πανευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και στους χειρισμούς του κεντρικού τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Αυτό που ΔΕΝ  μας αναφέρει το έγκυρο πρακτορείο είναι πόσοι εξ αυτών – αν το γνωρίζει κιόλας – έχουν ποντάρει σε κάθε είδους προϊόντα υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας!

Έτσι, για να ξέρουμε και εμείς πόσα από τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ που βρίσκονται τοποθετημένα στα λεγόμενα cds – και τα οποία αν η οικονομία μας “σκάσει” θα φέρουν πολλαπλάσια κέρδη σε όσους έχουν πάρει το στοίχημα – βρίσκονται μέσα σε αυτό το γκάλοπ…

Ήταν μια εποχή  που στο Bloomberg και στο κάθε Bloomberg, παρόλο που η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση ξεκινούσε – εκεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2008 – εμφανίζονταν κάθε λίγο και λιγάκι τέτοια γκάλοπ –polls τα λένε οι Αμερικανοί, ξέρετε κατά τα exit polls τα καθ’ ημάς που στις τελευταίες εκλογές έβλεπαν Παπανδρέου με 3%-4% και στις προηγούμενες δεν έβλεπαν αυτοδυναμία Καραμανλή – που έδειχναν ότι το πετρέλαιο θα φτάσει στα 200 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο μαύρος χρυσός, βεβαίως, είχε πια αρχίσει να πέφτει από τα 150 - όπου είχε οδηγηθεί όχι βάσει προσφοράς και ζήτησης, αλλά βάσει χρηματιστηριακών πονταρισμάτων - είχε φτάσει στα 110 δολάρια και έναν χρόνο μετά όχι στα 200 δεν πήγε αλλά έπεσε κάποια στιγμή κάτω και από τα 40 δολάρια ανά βαρέλι!

Έτσι οι άπληστοι – greedy επί το αμερικανικότερον, εξ ου και η προαιώνια αγοραία ερώτηση “to be or not to be greedy?” – έμειναν στα κέρδη που είχαν βγάλει μέχρι τότε και κάποιοι άλλοι ζημιώθηκαν αφού είχαν μπει καθυστερημένα στο κόλπο.

Θα πείτε “εσύ πας στοίχημα ότι ΔΕΝ θα χρεοκοπήσουμε;”

Απαντώ: πρώτον, δεν  έχω βάλει ποτέ στοίχημα με χρήματα  στην ζωή μου.

Δεύτερον, ήδη οι άπληστοι έχουν βγάλει αμύθητα λεφτά  με το παιχνίδι στα spreads…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης