Γιατί κυνηγά η Δικαιοσύνη τον “Μπάτμαν”

Γιατί κυνηγά η Δικαιοσύνη τον “Μπάτμαν”

Ως… συνήθης ύποπτος για την ελληνική δικαιοσύνη χαρακτηρίζεται από νομικούς κύκλους ο επιχειρηματίας Γιώργος Μπατατούδης, άλλοτε ισχυρός μεγαλοεπιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, ο οποίος εντοπίστηκε πρόσφατα στην Τρίπολη της Λιβύης και αναμένεται ...

Γιατί κυνηγά η Δικαιοσύνη τον “Μπάτμαν”
Ως… συνήθης ύποπτος για την ελληνική δικαιοσύνη χαρακτηρίζεται από νομικούς κύκλους ο επιχειρηματίας Γιώργος Μπατατούδης, άλλοτε ισχυρός μεγαλοεπιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, ο οποίος εντοπίστηκε πρόσφατα στην Τρίπολη της Λιβύης και αναμένεται – εφόσον αυτό καταστεί  εφικτό σε νομικό επίπεδο –  να εκδοθεί στην Ελλάδα. 

Για την σύλληψη του επιχειρηματία έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα, που «πατάει» νομικά σε καταδικαστική απόφαση που έχει εκδώσει σε βάρος του η ελληνική δικαιοσύνη και μάλιστα χωρίς αναστολή. 

Πρόκειται για την απόφαση που εξέδωσε το Μάρτιο του 2009, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης. Με την απόφαση επιβλήθηκε στον επιχειρηματία ποινή κάθειρξης 10 ετών, χωρίς το δικαστήριο να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. 
Κλείσιμο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γ. Μπατατούδης το 2001 παραχώρησε σε εταιρεία συμφερόντων του το αποκλειστικό δικαίωμα μετάδοσης για πέντε έτη των αγώνων του ΠΑΟΚ. Η παραχώρηση έγινε έναντι τιμήματος 1,3 δισ. δρχ. ετησίως. Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβαση, φέρεται να πούλησε διαδοχικά τα δικαιώματα σε άλλες εταιρείες, στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος. 

Το αποτέλεσμα ήταν τα χρήματα αυτά να συγκεντρωθούν τελικά σε μια εταιρεία, στην οποία ο ίδιος είχε τον απόλυτο έλεγχο.  Και όλα αυτά ενώ γνώριζε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι η αξία των δικαιωμάτων ήταν, την περίοδο εκείνη, κατά πολύ υψηλότερη  και υπολογίζονταν στα 3 εκατ. δρχ. ετησίως.

Είχε ειπωθεί, τότε, ότι η  δικαιοσύνη εξάντλησε την αυστηρότητα της στο πρόσωπο του Γ. Μπατατούδη, ο οποίος δεν παραβρέθηκε ποτέ σε αυτή τη δίκη για να υποστηρίξει ο ίδιος τον εαυτό του. Αντίθετα, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του, αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν είχε όφελος από την ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ αλλά ζημιώθηκε με 11 δισ. δρχ.

Σε βάρος του επιχειρηματία έχουν εκδοθεί ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις και  για μη καταβολή εσόδων στο δημόσιο. Σοβαρή εμπλοκή που χρονολογείται από το 2001 έχει όμως ο και στην  υπόθεση με τις μετοχές – φούσκες του Χρηματιστηρίου το 1999 μέσω της εταιρείας Intersat. 

Ύστερα από μακροχρόνιες ανακρίσεις, ο επιχειρηματίας παραπέμπεται να δικαστεί μαζί με άλλα 66 άτομα για κακουργήματα που αφορούν στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. 

Το βούλευμα εκδόθηκε το Σεπτέμβριο του 2009 από το συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών και οι κατηγορούμενοι έχουν ασκήσει έφεση. 

Σε περίπτωση που ο Γ. Μπατατούδης εκδοθεί τελικά στην Ελλάδα, κάτι που για όσους γνωρίζουν δεν είναι βέβαιο δεδομένου ότι ο επιχειρηματίας φέρεται να διατηρεί άριστες σχέσεις με την οικογένεια Καντάφι στη Λιβύη, θα πρέπει να εκτίσει την ποινή κάθειρξης 10 ετών που του επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ερήμην. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης