Η Γερμανία θα δανειστεί περισσότερα από τις κεφαλαιαγορές το 2018

Η Γερμανία θα δανειστεί περισσότερα από τις κεφαλαιαγορές το 2018

Το Βερολίνο θα πρέπει να δανειστεί περισσότερα χρήματα την επόμενη χρονιά, ωστόσο στόχος είναι να διατηρήσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό

Η Γερμανία θα δανειστεί περισσότερα από τις κεφαλαιαγορές το 2018
Περισσότερα χρήματα θα πρέπει να αντλήσει η γερμανική κυβέρνηση το 2018 έναντι του 2017. σύμφωνα με τον οργανισμό διαχείρισης χρέους του υπουργείου οικονομικών, η αύξηση του δανεισμού οφείλεται στην αποπληρωμή μεγαλύτερων παλαιών χρεών. 

Η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ στοχεύει στη διατήρηση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Ως εκ τούτου, δεν θα προσφύγει σε νέο καθαρό δανεισμό. 

Κλείσιμο
Παρόλα ταύτα, το Βερολίνο χρειάζεται να δανειστεί από τις κεφαλαιαγορές διότι δεν μπορεί να αποπληρώσει στο σύνολό τους παλαιά δάνεια χρησιμοποιώντας μόνο τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Εξαιρουμένων των τιμαριθμοποιημένων ομολόγων, ο οργανισμός σχεδιάζει να εκδώσει 183 δισ. ευρώ χρέους το 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού διαχείρισης χρέους. Το ποσό αυτό ξεπερνά κατά 6,5 δισεκ. ευρώ το ύψος των ομολόγων που εκδόθηκαν φέτος.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα χρειαστεί να δανειστεί περισσότερα την επόμενη χρονιά διότι έχει να αποπληρώσει περισσότερα παλαιά χρέη σε πιστωτές σε σχέση με φέτος», δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης