Τρία τα νέα προς έκδοση ομόλογα

Εντός δύο εβδομάδων το 7ετές, για το οποίο ήδη καταγράφεται ζωηρό ενδιαφέρον - Στο σχεδιασμό συμπεριλαμβάνονται 3ετές και 10ετές ομόλογο πριν τη λήξη του προγράμματος 

Με την επόμενη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές να είναι λίγες ημέρες μακριά οι επενδυτές συνεχίζουν να επιδεικνύουν ενδιαφέρον για τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία προμηνύοντας μία θετική έκβαση και δημιουργώντας θετικές προσδοκίες για υπερκάλυψη των στόχων.

Μάλιστα στον ΟΔΔΗΧ ήδη επεξεργάζονται σχέδια για άλλες δύο εκδόσεις που θα ακολουθήσουν προκειμένου να τεστάρουν τις αγορές. Η μία αφορά τριετές ομόλογο και η άλλη δεκαετές, όπως σημειώνει η Handelsblatt ενώ στο Reuters σήμερα ανώτατη κυβερνητική πηγή παραδέχθηκε πως μετά την έκδοση του 7ετούς «θα ακολουθήσουν δυο ακόμη εκδόσεις έως το τέλος του καλοκαιριού»

Η Ελλάδα σχεδιάζει να βγει στις αγορές με έκδοση επταετούς ομολόγου εντός των επόμενων δυο εβδομάδων, με στόχο να αντλήσει κεφάλαια ύψους 3 δισ. ευρώ, δήλωσε ανώτατη κυβερνητική πηγή στο Reuters.

Η ίδια πηγή μάλιστα προσδιόριζε την έκδοση του 7ετούς εντός δύο εβδομάδων. Υπενθυμίζεται πως το 7ετές ομόλογο που προετοιμάζει προς έκδοση ο ΟΔΔΗΧ έχει ως στόχο την άντληση τουλάχιστον 3 δισ ευρώ ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το επιτόκιο «θα πρέπει να είναι αισθητά κάτω απ' το 4%».

Σήμερα οι αποδόσεις του δεκαετούς και του πενταετούς ομολόγου αντίστοιχα συνεχίζουν την πορεία αποκλιμάκωσης τους λόγω του ενεργού ενδιαφέροντος επενδυτικών κεφαλαίων. Συγκεκριμένα η δεκαετία κινείται στην περιοχή του 3,65% και η 5ετία πέριξ του 2,7%. Η διετία, στην οποία κατεγράφη ζωηρή είσοδο επενδυτών το προηγούμενο χρονικό διάστημα η απόδοση κινείται στην περιοχή του 1,42%.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr