Bloomberg: Οι αγορές περιμένουν εναγωνίως τη νέα ελληνική έκδοση

Bloomberg: Οι αγορές περιμένουν εναγωνίως τη νέα ελληνική έκδοση

Η έκδοση 7ετούς ομολόγου πιθανόν να βρει πολλούς αγοραστές , σύμφωνα με το πρακτορείο – Η Ελλάδα θέλει να δημιουργήσει «μαξιλάρι» 20 δισ. ευρώ

Bloomberg: Οι αγορές περιμένουν εναγωνίως τη νέα ελληνική έκδοση
Όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές τις επόμενες ημέρες με την έκδοση 7ετούς ομολόγου, πιθανόν να βρει πολλούς αγοραστές – όχι μόνο επειδή η οικονομία της χώρας έχει σταθεροποιηθεί αλλά διότι επίσης δεν υπάρχουν πλέον πολλά καλύτερα σε απόδοση χρεόγραφα στην Ευρώπη.

«Το κυνήγι των αποδόσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς είναι δύσκολο να βρει κανείς ελκυστικά ευρωπαϊκά ομόλογα», σχολίασε ο Δημήτρης Νταλίπης, επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος της Alpha Trust Mutual Fund Management στην Αθήνα.

Κλείσιμο
Καθώς η Ελλάδα οδεύει προς το τέλος του τρίτου προγράμματος διάσωσης, έχοντας τεστάρει με επιτυχία τις αγορές τον Ιούλιο με την πρώτη πώληση ομολόγου σε διάστημα τριών ετών και ύστερα από το swap ομολόγων του Νοεμβρίου, η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να «χτίσει» τις σχέσεις τις με τους ξένους επενδυτές

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αυτό το μήνα επικύρωσαν την τελευταία σειρά των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που νομοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση και συμφώνησαν για την εκταμίευση 6,7 δισ. ευρώ από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Για τη χώρα η επικείμενη πώληση του επταετούς  ομολόγου αποσκοπεί στην ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας για την περίοδο μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος στήριξης.

Η Ελλάδα θέλει να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» ταμειακών διαθεσίμων ύψους 20 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Αυγούστου προκειμένου να διασφαλίσει την αποπληρωμή του χρέους και άλλων υποχρεώσεων μέχρι το τέλος του 2019. Το ήμισυ αυτού του ποσού αναμένεται να προέλθει από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) κατά τη διάρκεια του προγράμματος διάσωσης, ενώ το υπόλοιπό θα πρέπει να αντληθεί από τις αγορές μέχρι το καλοκαίρι. Οι επενδυτές, βλέποντας τις ελληνικές αποδόσεις να υποχωρούν τελευταία, υποστηρίζουν πως το χρέος της χώρας παραμένει ελκυστικό. 

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης