Αλλαγές στα αμοιβαία φέρνει το νέο ασφαλιστικό

Αλλαγές στα αμοιβαία φέρνει το νέο ασφαλιστικό

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων των Ασφαλιστικών Οργανισμών, γνωστή και ως ΑΕΔΑΚ του ΙΚΑ, θα πρέπει να εξαγοράσει υποχρεωτικά, το σύνολο των μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων που ανήκουν στα ασφαλιστικά ταμεία ...

Αλλαγές στα αμοιβαία φέρνει το νέο ασφαλιστικό
Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων των Ασφαλιστικών Οργανισμών, γνωστή και ως ΑΕΔΑΚ του ΙΚΑ, θα πρέπει να εξαγοράσει υποχρεωτικά, το σύνολο των μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων που ανήκουν στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα, που μεταξύ άλλων, μετατρέπει τη συγκεκριμένη εταιρεία σε κεντρικό διαχειριστή του συνόλου της περιουσίας που είναι επενδεδυμένη σε αμοιβαία κεφάλαια.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αναμένεται να προκαλέσει ανακατατάξεις στα ενεργητικά των αμοιβαίων κεφαλαίων, ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ. Με ανοικτό το ενδεχόμενο να προκληθούν σημαντικές κεφαλαιακές ζημιές στα ασφαλιστικά ταμεία, μέσα από μια βεβιασμένη εξαγορά μέσα στο τρίμηνο από την ψήφιση του νόμου (15 Ιουλίου – 15 Οκτωβρίου), ο νομοθέτης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, η προθεσμία εξαγοράς να παραταθεί για ένα χρόνο.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο
http://www.capital.gr/News.asp?id=1028982
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης